človeško telo

Se v teh preddopustniških dneh sprašujete, kam s svojimi najmlajšimi, ki kar prekipevajo od energije? Kako jih zaposliti, da ne bi samo obsedeli pred televizorji ali tablicami in podobno sodobno tehnologijo, ki ne vpliva dobro na razvoj njihovih mladih možganov?

Če imate to srečo, da razpolagate z dovolj prostora na dvorišču pred hišo, bodo zunanja igrala odlična rešitev za bolj kakovostno preživljanje prostega časa. Če so izdelana z ljubeznijo do otrok in do narave, bodo ponudila razvijajočemu otroku priložnost, da se med igro poveže s sovrstniki in okoljem, predvsem pa da ob tem uživa v igri. Prav takšna so zunanja igrala iz ponudbe družinskega podjetja Svet igral, kjer svoje izdelke oblikujejo z željo, da srečo ob igri na igralih delijo z vami in z vašimi najmlajšimi.

Še en dober način za preživljanje prostega časa je trampolin, ki ga lahko postavite zunaj ali notri, če imate na voljo dovolj prostorno stanovanje. Kateri otrok si ne želi skakati? In dobra novica je ta, da ima takšno skakanje številne pozitivne učinke na telo. Če bi radi poiskali primeren trampolin za vaše najmlajše, obiščite spletno trgovino Fitnesshop.

trampolin

Kako so zasnovana zunanja igrala?

Snovalci teh domiselnih igral so vanje vložili svoje strokovno znanje in predanost, da osrečijo številne starše in njihove otroke, saj se zavedajo, da so otroci velik zaklad. Tako so na podlagi dolgoletnih izkušenj pri delu z otroki prišli do ideje, da izdelajo unikatna zunanja igrala iz lesa, ki bodo poskrbela ne le za igro in sproščanje, ampak tudi za spodbujanje stika z okoljem, upoštevajoč tudi gibalne sposobnosti otrok.

Ob vsem tem je seveda pomembna varnost, zato so vsa zunanja igrala iz ponudbe Svet igral podjetja zasnovana tako, da so kakovostna in varna, obenem pa po zaslugi svojega prijetnega naravnega videza poskrbijo za čudovit okras na vašem dvorišču, igrišču ali vrtu.

otroška igrala 1

Tudi vaše ideje so dobrodošle

Največja prednost, ki jih imajo takšna zunanja igrala, je ta, da lahko tudi sami podajate svoje ideje pri zasnovi. Najprej se opravi ogled prostora na vašem domu, ki ste ga namenili za postavitev. Nato dobite nekaj predlogov, kakšna zunanja igrala bi bila najbolj primerna. Svetovali vam bodo tudi glede materiala, oblike in ostalih podrobnosti. Ko se dogovorite o vsem potrebnem, sledi izris tlorisa.

Seveda bodo pri tem upoštevane vaše želje in tudi želje vaših otrok, saj je zunanja igrala možno prilagoditi standardom, možna pa je tudi prilagoditev višine, velikosti, barve, oblike posameznih elementov, kot na primer oblika in barva hišice, ograje ali okenske police. Upoštevajoč otrokove želje boste lahko na vašem vrtu tako imeli čudovit otroški kotiček, kjer se bo vaš malček z veseljem drčal po toboganu, se gugal na gugalnici, plezal po plezalih ali pa se bo valjal in skakal po peskovniku.

otroška igrala

Kako lahko skakanje pozitivno vpliva na človeško telo?

Če vašega otroka še posebej veseli skakanje, lahko zunaj na vrtu ali notri v stanovanju postavite trampolin, po katerem bo lahko mile volje skakal. Zakaj je koristno takšno skakanje? Med takšno aktivnostjo se poveča gravitacijska sila na telo, zaradi česar se mišice začnejo izmenično gibati in sproščati.

Gre za celostno delovanje telesa, pri katerem ne prihaja do dodatne obremenitve na sklepe. Predvsem je takšen način vadbe primeren za vse, ki imajo bolečine v hrbtu ali v nogah, saj med skakanjem na tak način ne boste dodatno obremenjevali teh delov telesa. Pri tem ne boste le krepili mišic, ampak boste ob redni uporabi izboljšali svojo koordinacijo. Poleg tega lahko tudi sami uporabite trampolin za izgubo kilogramov, saj je odličen za kurjenje kalorij. Porabite jih lahko tudi do 1.000 v eni uri.

kako skokovi vplivajo na človeški organizem

Številne druge prednosti takšne vadbe

Po nekaterih Nasinih raziskavah naj bi po 10 minutah trampolin vadbe dosegli boljše učinke, kot če bi se odpravili na 30-minutni tek. S skakanjem po njem namreč prej spravimo srčni utrip na določeno raven kot pri teku, poleg tega pa pride do večje porabe kisika zaradi povečanih biomehanskih dražljajev, ki so bistveno višji kot pri teku. Zanimivo je tudi to, da pri takšni vadbi povišamo svoj utrip tako, da pri tem tudi izločimo toksine iz telesa.

Še posebej koristno za otroke je izboljšanje koordinacije in vzdržljivosti. Če bo trampolin njihov zvesti spremljevalec po vsak nekaj minut na dan, bodo s skakanjem po njem izboljšali svoj občutek za ravnotežje in koordinacijo rok in nog, ki je zelo pomembna, ko se pri skoku odrinejo s podlage. Ker morajo pri tem prilagoditi položaj telesa in uporabiti finomotorično znanje, bodo ravno tu dosegli največji napredek. Obenem velja omeniti, da lahko blagodejno vpliva na človeški metabolizem, poleg mišic pa krepi tudi kosti.

trampolin1

Za večjo varnost: zaščitna mreža

Če vašemu otroku mini različica ni dovolj, in bi si želel večjega, potem je vsekakor priporočljiv večji otroški trampolin z zaščitno mrežo, ki bo poskrbel za dodatno varnost, in je na voljo v spletni trgovini Fitnesshop. Ker je zasnovan prav za otroke, je primeren in varen tudi za najmlajše.

Če nimate zunanjega vrta ali dvorišča, ga lahko postavite tudi v stanovanju. Ko bo vaš trampolin postavljen, se lahko začne zabava za celotno družino.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja