kakovostno orodje

Če ste tudi vi eni od tistih, ki nameravajo v prihajajočih toplih mesecih prenoviti stanovanje, boste nedvomno za kvalitetno opravljeno delo potrebovali zmogljivo ročno orodje, ki vas ne bo pustilo na cedilu niti pri najzahtevnejših obnovitvenih delih, kot je na primer rušenje sten.

rušilno kladivo1

Za tovrstno delo potrebujete rušilno kladivo, vendar ne bo dobro kar katerokoli, saj mora biti namenjeno prav za prebijanje sten. Potrebovali ga boste tudi v primeru zamenjave talnih oblog ali vgradnje talnega ogrevanja, saj je rušilno kladivo nepogrešljivo orodje za takšna dela. Ključno vlogo pa igrajo tudi dleta, ki jih vanje vpnete. Zdaj so vam na voljo posebna dleta SDS MAX, ki so izdelana prav za ta namen. Če vas zanima, kje jih lahko dobite, obiščite spletno stran podjetja Metal Mikulič.

SDS max

Kako vam lahko visokokakovostno rušilno kladivo olajša delo?

Namenjena so različnim rušilnim delom, grobim in finim. Na voljo so vam pnevmatska in električna, lahko pa imajo bencinski motor. Že dolgo časa velja, da so najkakovostnejša orodja izdelana pod taktirko vrhunskih proizvajalcev, kot je na primer Hikoki. Oni so bili namreč prvi, ki so patentirali brezkrtačna kladiva, hkrati pa so bili prvi, ki so jih začeli serijsko proizvajati. To jih uvršča med tri vodilne svetovne proizvajalce ročnih orodij.

Rušilno kladivo Hikoki je izredno zmogljivo ročno orodje, obenem pa tudi zelo učinkovito. Zahvaljujoč svoji ergonomski obliki pa poskrbi tudi za udobno uporabo. Njegovo uporabo pa še dodatno olajša veliko stikalo in protivibracijski ročaj. Skupaj z robustnim aluminijastim ohišjem vam zagotavlja prijetno delo z visoko stopnjo varnosti.

rušilno kladivo2

Za zahtevna dela potrebujete robustno rušilno kladivo

Brezkrtačno rušilno kladivo H45MEY ima brezkrtačni motor, opremljen z napredno antivibracijsko tehnologijo. Kot obvezni pribor se uporablja dleto SDS MAX, ki omogoča 12-stopenjsko nastavitev pozicije dlet. Za dodatno zaščito statorja poskrbi močno aluminijasto ohišje. Poleg visoke učinkovitosti in maksimalne trpežnosti pa ga odlikujejo tudi nizki stroški vzdrževanja.

Takšno visokokakovostno rušilno kladivo je plod razvoja vrhunskega razvojnega inštituta podjetja Hitachi. Ker nima vgrajenih krtačk, je tveganje za okvare bistveno manjše, s tem pa so tudi nižji stroški vzdrževanja. Omogoča najboljšo zmogljivost rušenja znotraj istega razreda, poleg tega pa ima to rušilno kladivo najsodobnejši antivibracijski sistem, ki povečuje učinkovitost, obenem pa vam bistveno olajša delo. Kot dodatno prednost velja omeniti njegovo sposobnost ohranjanja učinkovitosti in hitrosti, tudi ko pride do padca napetosti.

sds velikosti

Kaj vam ponujajo dleta SDS MAX?

Posebna dleta Proline SDS MAX so rezultat najsodobnejših spoznanj na področju lomljenja in razbijanja betona ter drugih gradbenih materialov. Zanje je predvsem značilen oster rob, ki ga imajo na zunanji strani, medtem ko je na zgornji površini dleta dodatna lomilka. Oboje omogoča še večjo zmogljivost lomljenja, saj takšno dleto tako še lažje prodre v material, zaradi česar je delo opravljeno še hitreje.

Poleg vsega naštetega velja posebej izpostaviti še samoostrilne konice in dleta, ki med samim delom ne otopijo, kot je to običajno pri navadnih dletih, saj ostanejo vedno ostra.

Vsa dleta Proline SDS MAX so izdelana iz legiranih jekel najboljše kakovosti. Primerna so za kladiva večine vseh največjih proizvajalcev, kot so Hikoki, Makita, Metabo in Bosch. Pri podjetju Metal Mikulič ponujajo vsa možna dleta, ki se uporabljajo na vseh SDS strojih.

velikosti sds2

Številni različni tipi dlet za različne namene

Različni ponudniki imajo v svoji ponudbi dleta, namenjena za različne namene uporabe, ravno tako se razlikujejo po sami velikosti oziroma celotni dolžini dleta. Tako lahko izbirate med SDS MAX koničastimi dleti ali dleti za hladno obdelavo. Lahko so tudi samoostrilna, poznamo pa še široka dleta.

Koničasta dleta so lahko različnih velikosti, saj lahko merijo od 280 do 600 mm v dolžino. Dleta za hladno obdelavo so podobnih dimenzij, saj jih lahko dobite v velikosti 27 x 280, 27 x 400 ali 27 x 600 milimetrov. Odločite pa se lahko tudi za dleto za hladno obdelavo s podaljšano dolžino rezila, ki meri 25 x 400 milimetrov. Potem so tu še široka dleta, v dimenzijah 50 x 300, 50 x 400, 80 x 300 ali 115 x 350 milimetrov.

Poleg naštetih so na voljo še druga SDS MAX dleta, ki se uporabljajo za različne namene uporabe, kot sta dolgo in kanalno dleto. Dolgo dleto se uporablja za ploščice, medtem ko različna kanalna dleta lahko uporabljate za opeko ali za odstranjevanje malte. Za malto sta primerni tudi zobčasto dleto ali dleto za malto s konico iz volframovega karbida.

SDS max

Pravilno izbrana dodatna oprema je ključnega pomena

Poleg samega orodja, je torej ravno tako pomemben tudi vrhunski pribor, ki spada pod obvezno dodatno opremo. Tako velja tudi za dleta SDS MAX. Zaradi globalizacije gospodarstva v ospredje vse bolj prihajajo posamezne blagovne znamke, pomembno vlogo pa ima tu tudi logistika. Prav to s pridom izkoriščajo proizvajalci električnega ročnega orodja, med njimi tudi Hikoki.

Tako so pod svojo znamko združili približno 115 proizvajalcev pribora, ki večinoma prihajajo iz Evropske unije, predvsem iz Švice, Nemčije, Nizozemske, Irske in Slovenije. Njihovi izdelki spadajo med najkvalitetnejše, saj so plod dela zaupanja vredne znamke.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja