igralni stolp svet igral

Spontano otroško igro na dvorišču danes prepogosto nadomešča uporaba elektronskih naprav – zunanja igrala podjetja Svet igral so narejena prav z namenom, da bi otroci danes svoj čas namesto pred računalniškimi in televizijskimi zasloni preživljali na prostem, uporabljajoč tako svojo domišljijo kot tudi telo. Svojim strankam ponujajo raznovrstne izdelke, od lesenih hišic in toboganov do peskovnikov in plezalnih sten, eden izmed najpopularnejših igral pa ostajajo lesene gugalnice.

Gugalnica – brezčasno igralo

Gugalnice, ki ne razveseljujejo le otrok temveč tudi odrasle, so na voljo v različnih barvah in oblikah kot tudi velikostih. Dopolnite jih lahko z različnimi sedali (z gumijastim sedalom ali gugalno košaro ter sedalom z zaščitno ograjo za najmlajše), se odločite za enojno ali dvojno gugalnico ali pa brezčasno igralo na veselje svojih otrok dopolnite še s toboganom ter igralno hišico.

gugalnica lesena

Igrala po vaši meri

Podjetje odlikuje raznovrstna in domišljije polna ponudba. Med slednjo najdete raznolika otroška igrala različnih velikosti, barv in oblik: igralne stolpe, otroške hišice in lesene gugalnice, plezalne stene, peskovnike, tobogane ter igrala za ravnotežja. Tako lesene gugalnice kot zunanja igrala iz ponudbe so na voljo v različnih barvnih odtenkih in kombinacijah, zahtevnejšim pa v podjetju poleg osnovne ponudbe igral nudijo tudi izris idejne skice igrišča ter na osnovi posameznikovih želja, potreb in idej oblikujejo in izdelajo povsem individualizirana in unikatna zunanja igrala po meri vas in vašega otroka.

Zunanja igrala za majhne – in velike otroke

Pri izdelavi lesenih izdelkov imajo v podjetju v mislih tudi odrasle. Ti lahko izbirate med raznolikimi trim stezami in estetsko oblikovanimi klopmi. Pozornost namenjajo tudi oblikovanju didaktičnih lesenih igral – lesenih tabel z igro križci in krožci ter tabel s ksilofonom denimo – starejši pa se skupaj s svojimi otroki lahko nostalgično preizkusite v tradicionalni igri ristanc: igralne plošče, narejene iz lesa in s pikami iz kovine, so trdno vkopane v tla, tako da je zgornja površina lesenega ristanca poravnana z ravnino trave in ne za vas ne vašega otroka ne obstaja nikakršna nevarnost, da bi se med razigrano igro spotaknili in poškodovali.

plezalo za različne starosti

Številne zadovoljne stranke

Zunanja igrala podjetja Svet igral stojijo na številnih šolskih igriščih, za lesene gugalnice in hiške so se odločili tudi v marsikaterem slovenskem vrtcu. Na lesenih igralih podjetja se lahko kratkočasijo obiskovalci kopališča Laguna ter Term 300, krasijo javne površine več slovenskih občin (med drugim občin Prevalje, Izola in Kranj), najdemo jih tudi na poti v osrčje slovenskega Triglavskega narodnega parka, v Mojstrani. Poleg zadovoljnih strank, čigar dvorišča krasijo v podjetju izdelane lesene gugalnice ali peskovniki, se le-ta nahajajo na dvoriščih številnih slovenskih restavracij in kavarn. Zakaj tudi svojega dvorišča ne bi popestrili z živobarvno gugalnico, igralnim stolpom ali prikupno leseno hiško za otroke?

Varna in trajnostna igra: lesene gugalnice namesto plastičnih igrač

Zunanja igrala in lesene gugalnice podjetja ne odlikuje le ustvarjalnost, ki odseva v njihovi raznovrstni ponudbi, temveč tudi odgovoren odnos tako do otrok kot do okolja in narave. Vsa igrala podjetja so oblikovana z mislijo na varnost vaših otrok in prilagojena tako, da pri razigrani igri ne bo prišlo do nesreč – za to bo poskrbela tudi varna podloga za blažitev padcev, narejena iz proda ali recikliranih umetnih materialov.

lesena plezala in gugalnice

Skrb za otroke – in okolje

Vsa zunanja igrala podjetja in lesene gugalnice so izdelana v Sloveniji ter narejena iz kvalitetnega, globinsko impregniranega smrekovega lesa, ki ima veljaven certifikat, pridobljen na Biotehnični fakulteti v Ljubljani. Zavoljo varnosti vaših najmlajših je les, uporabljen na igralih, natančno skoblan, njegovi robovi pa so obdelani. Kovinski deli igral so premazani z zdravju in okolju neškodljivimi barvami, ki ne vsebujejo težkih kovin ali drugih nevarnih snovi. V ceno posameznih izdelkov so vključeni tako izdelava igrala kot dobava in montaža izdelka, v podjetju pa proti plačilu poskrbijo tudi za redno vzdrževanje in pregled vaših igral.

Negativne posledice digitalizacije pri otrocih

V zadnjih letih se je zaradi vse pogostejše uporabe spletnih socialnih omrežij ter računalniških igric zelo povečal čas, ki ga otroci preživijo pred različnimi zasloni. Televizor, računalnik, telefon in tablice s svojimi možnostmi virtualnega povezovanja z drugimi, igranja igric in drugih aktivnosti hitro pritegnejo pozornost otrokov in povzročijo, da so zaradi njih v sedečem in pasivnem položaju ure in ure. Pasivno preživljanje prostega časa pa ne vpliva le na kognitivne funkcije, kot so pomanjkanje pozornosti, slabša koncentracija ter zmanjšanje sposobnosti za učenje, temveč je pretirana uporaba sodobnih tehnologij povezana tudi z več sedečega vedenja in premalo gibanja, to pa ima za posledico debelost in slabšo psihofizično pripravljenost tako otrok kot odraslih.

lesena igrala in lesene hiške

Pomen gibanja na prostem

Gibanje je izjemnega pomena za pravilen razvoj otroka – ne le na motoričnem, temveč tudi na intelektualnem in čustvenem področju. Otroci, ki veliko časa preživijo v naravi ali pa so vključeni v kakršno koli gibalno dejavnost, se lažje spopadajo s stresom, redkeje imajo težave s pozornostjo, depresijo in anksioznostjo, so bolj ustvarjalni ter zaradi telesne aktivnosti manj izpostavljeni debelosti in z njo povezanimi boleznimi. S preživljanjem časa v naravi sočasno razvijejo tudi večje spoštovanje do okolja ter so v splošnem bolj ekološko ozaveščeni in odgovorni.

Z zdravo zabavo do boljšega počutja

Mnogo otrok povsem samoiniciativno v roke vzame košarkarsko žogo in takoj po pouku s prijatelji odide na igrišče, veliko pa je tudi tistih, ki jim gibanje ni ljubo in prosti čas raje preživljajo doma. Prav za take otroke so zunanja igrala, naj bodo to plezalne stene, otroške hišice, igralni stolpi ali lesene gugalnice, odličen način, kako jih na igriv način spodbuditi h gibanju in aktivnemu preživljanju prostega časa. Zunanja igrala in njihova uporaba so učinkovita pri osvajanju gibalnih spretnosti in sposobnosti, kot so moč, skladnost gibanja, ravnotežje, hitrost in gibljivost, k zdravju in dobremu počutju otroka pa pripomorejo na igriv, ustvarjalen ter varen način.

igralni stolp svet igral

Družinski spust po toboganu

Na gibalne sposobnosti otrok močno vplivajo tudi starši – ti so s svojim delovanjem otroku največji vzor in vzpodbuda. Če so gibalno aktivni tudi mame in očetje, obstaja namreč velika verjetnost, da bo gibanju naklonjen tudi otrok. Večkrat se odločite za preživljanje prostega časa v naravi, skupaj z otrokom odigrajte kakšno igro košarke ali nogometa, ga peljite na kolesarski izlet ali skupaj osvojite bližnji vrh. Ko pa se med sprehodom vaš otrok navdušeno povzpne na bližnja lesena igrala, nikar ne oklevajte in se po toboganu spustite tudi sami.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja