sobno kolo

Kolesarjenje je postalo v zadnjih letih tudi pri nas zelo popularen šport. Morda gre zasluge iskati tudi pri nedavnih izjemnih uspehih naših vrhunskih kolesarjev. Sploh v času epidemije se je močno povišala prodaja cestnih in gorskih koles. A vsi vemo, da tovrstne športne dejavnosti zahtevajo visoke vložke tako v denarju, kot tudi v času. Obojega pa nam pogosto primanjkuje. Zato je zložljivo sobno kolo lahko odlična alternativa! V nadaljevanju tega članka si poglejmo zakaj.

 

Prednosti, ki jih prinaša zložljivo sobno kolo

sobno kolo

Običajno kolesarjenje na prostem je pogosto odvisno tudi od muhastega vremena ter časovne razpoložljivosti, ki nam je na voljo. Poleg tega gre za precej drag šport, še posebej, če želimo kupiti nekoliko boljšo opremo, kamor poleg samega kolesa spadajo tudi čelada, obutev, oblačila ter drugi dodatki. Hkrati je treba v stroške in čas vključiti še morebitna popravila, ki jih prav gotovo ne bo manjkalo.

Kot odlična alternativa se nam zato ponuja zložljivo sobno kolo, ki ga lahko gonimo tudi v našem stanovanju. To pomeni, da lahko na njem telovadimo neodvisno od vremenskih razmer in brez dodatne opreme. Poleg tega pa bomo zanj porabili veliko manj časa. Telovadno lahko opravimo denimo že zjutraj, preden gremo v službo ali pa zvečer, ko je zunaj že tema in bi bilo cesto kolesarjenje preveč nevarno.

Vsekakor ne gre za enako izkušnjo, to je potrebno priznati. Pa vendar ima tovrstna telovadba svoje prednosti. Morda je to tudi odličen uvod v kolesarjenje za vse, ki niste sigurni ali si sploh želite začeti bolj resno ukvarjati s tem športom. Hkrati pa predstavlja odličen način za ohranjanje kondicije v hladnejših in bolj deževnih mesecih vsem tistim, ki sicer to med letom počenete zunaj.

 

Strokovnjaki priporočajo opremo trgovine Fitnesshop

Če ste začetnik in ne veste katero zložljivo sobno kolo kupiti, naj vam povemo, da prav veliko ne morete zgrešiti, če se odločite denimo za model, ki je na voljo v spletni trgovini Fitnesshop. Primeren je namreč tudi za tiste, ki živite v manjših stanovanjih ali garsonjerah in nimate prav veliko prostora. Tovrstne naprave se lahko pospravijo do te mere, da jih lahko enostavno spravite v omaro ali pod posteljo.

Na kaj je potrebno biti še pozoren pred nakupom?

Pomembno je, da pred nakupom pozanimate o vzdržljivosti naprave. Čeprav so zasnovane tako, da jih lahko uporablja kar najširši krog ljudi, pa vseeno niso namenjena prav vsem. Še posebej neprimerne so za zelo visoke ljudi (denimo višje od 190 centimetrov) ter za osebe težje od 110 kilogramov.

zložljivo sobno kolo

Prav tako priporočamo, da se pred nakupom pozanimate o tem ali ima naprava garancijski list in kako dolgo dolgo lahko uveljavljate to pravico. Načeloma bi morali podobni športni rekviziti imeti garancijo vsaj dve leti. Na tak način si namreč zagotovite, da ste res kupili kakovosten izdelek.

Katere merilne naprave bi morala imeti vaša vadbena naprava?

Da boste lažje spremljali svoj razvoj in kondicijsko napredovanje, kupite tako naravo, ki vam omogoča merjenje nekaterih najbolj pomembnih vrednosti. Med njimi naj bodo hitrost poganjanja naprave, čas same vadbe in premagana razdalja. Nekateri bolj napredni športni rekviziti omogočajo tudi meritve srčnega utripa, porabe kalorij in kadenco.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja