zdravo in negovano telo

S starostjo pridemo do nelagodnega počutja v svojem telesu, če ga ne negujemo pravilno ter zdravo. Ker si vsi želimo živeti v zdravem in dobro negovanem telesu, so zato strokovnjaki odkrili veliko prehranskih dopolnil, krem in tekočin, katere nam pomagajo pri doseganju le tega. Dve najbolj pogosti težavi sta ne zdrava koža, ter utrujenost in pomankanje energije. Take posledice se pokažejo pri številnih notranjih težavah ali pomanjkanju snovi v našem telesu. Za gladko in lepo kožo so ene izmed najbolj učinkovitih in delujočih rešitev MSM kapsule. Za splošno dobro počutje in več energije pa je priročen magnezij.

Predvsem ženske se z leti stalno spopadajo z gubami in videzom stare kože. Danes obstaja na tisoče različnih rešitev, katere niso vedno zanesljive in delujoče. Samo kozmetični izdelki po večini niso dovolj za resnično zdrav telo in posledično lepo kožo. Največkrat je problem notranji, kar pomeni, da nam v telesu manjkajo sestavine, katere povzročajo take posledice. Prav tako služba oziroma vsakodnevne aktivnosti niso edini razlog za utrujenost ter pomanjkanje energije. Rešitev so prehranski dodatki z pravilnimi snovmi, kateri bodo začeli negovati telo od znotraj navzven.

msm mineral v prahu

Mineral magnezij

Magnezij je element, ki ni le kovina. Je snov, ki zmanjšuje utrujenost in izčrpanost. Vsebuje ga čisto vsaka celica, zato je tako zelo pomemben.

Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) navaja, da magnezij:

 • zmanjšuje utrujenost in izčrpanost,
 • uravnotežje elektrolite,
 • sprošča energijo pri presnovi,
 • prispeva k delovanju živčnega sistema,
 • prispeva k delovanju mišic,
 • ima vlogo pri sintezi beljakovin,
 • poskrbi za normalno psihološko delovanje,
 • ohranjanja zdrave kosti,
 • ohranjanja zdrave zobe,
 • ima vlogo pri delitvi celic.

Magnesium

Magnezij pa lahko dobite v popolnoma naravni obliki. Taki, ki so ekološko pridelani in ravno tako učinkoviti. Na spletu najdete magnezij pridobljen iz morske trave. Gre za vrsto Ulva lactuca, ki je bogata s to surovino in drugimi pomembnimi snovmi, kot sta kalcij in železo. Potencial, ki ga imajo morske alge v človekovi prehrani, je že dolgo znan. Tak magnezij je 100% naraven, veganski, brez glutena, laktoze, sladkorjev in drugih polnil in dodatkov. V naravi je to pravzaprav kovina, a je nikoli  ne najdemo v obliki samostojnega elementa. Vedno je namreč vezan na druge snovi, kot so na primer aminokisline. Dober naravni vir so rastline, a je treba poiskati take, ki ga vsebujejo dovolj, da lahko z njihovo pomočjo pokrijemo dnevne potrebe po tej pomembni snovi.

magnesium1

Željeni rezultati so vidni zelo hitro, lahko tudi že po treh dneh. Priporočena uporaba tega prehranskega dopolnila sta 2 kapsuli na dan. Zaužijeta se z nekaj vode pred katerim koli obrokom. Uživanje le tega se priporoča vsem, ki imajo povečane potrebe po tem mineralu. Veseli ga bodo športniki, splošno aktivni ljudje, vsi tisti, ki so pod stresom, nosečnice, vegetarijanci, vegani in vsi, ki želijo poskrbeti za ugodne vplive, in energično življenje. Pri športnikih, se uporaba lahko poveča tudi do 3 kapsule na dan. Strokovnjaki pa odsvetujejo uživanje prehranskega dopolnila vsem mlajšim od 14. leta starosti.

magnesium2

MSM kapsule mineral lepote

MSM kapsule vsebujejo kar 34% žvepla, ki ga telo lahko uporabi za izgradnjo keratina, beljakovinske osnove nohtov, las, kože in hrustanca. Žveplo je pomembno tudi v jetrnih procesih razstrupljanja. Spojine z to snovjo namreč omogočajo izločanje težkih kovin, toksinov in ksenobiotikov iz telesa, zato jih nekateri uporabljajo tudi v dietah za razstrupljanje. Žveplove spojine imajo pomembno vlogo pri regulaciji vnetja v telesu. Iz njih nastaja glutation, najpomembnejši celični antioksidant. Ker utišajo vnetje, ga mnogi uporabljajo pri osteoartritisu, samostojno ali v kombinacijah.

žveplo

Čeprav je o žveplu zelo malo govora, gre pravzaprav za mineral, ki po pomembnosti mineralov v telesu zaseda kar tretje mesto (za kalcijem in fosforjem). Najdemo pa ga v celem telesu, v mišicah, koži in kosteh, pa tudi v nohtih in laseh. MSM kapsule odlično dopolnjuje vitamin C, zato ga je smiselno uživati skupaj s sveže iztisnjenimi sokovi citrusov ali z dodatkom vitamina C. MSM kapsule so zaradi svojih lastnosti pogosto uporabljene za lepe lase, močne in trde nohte, ter lepo kožo. Tako zase posrbimo od znotraj navzven.

Naš organizem za svoje normalno delovanje potrebuje različne minerale, ki jih lahko v večini primerov zagotovimo z uravnoteženo in zdravo prehrano. Tudi tako organsko žveplo lahko učinkovito nadomestimo z rednim uživanjem proteinskih živil in pijač, kot na primer:

 • Mleko: velja za najbogatejši vir minerala lepote, največja vsebnost elementa se nahaja v surovem mleku
 • Paradižnik: še posebej surovi paradižniki, prekuhane variacije namreč vsebujejo manjše količine elementa
 • Nekatere vrste zelenjave: česen, brokoli
 • ŽitariceMSM kapsule

Kljub temu, da je naravna sestavina skoraj vsega svežega sadja in zelenjave, morske hrane ter mesa, pa različne metode priprave hrane zelo znižajo njegovo vsebnost in ga je priporočljivo nadomestiti. Zato so MSM kapsule odličen dodatek pri vsakodnevnem hranjenju.

MSM kapsule najdemo tudi v popolnoma naravni obliki. So prijazne veganom in vegeterijancom, saj ne vsebujejo nobenih živalskih sledi. Predvsem starejšim, veganom, vegeterijancom oziroma vsem tistim, ne morete uživati zadostne količine beljakovinske hrane, so MSM kapsule priporočljive za zdravo telo. Tako boste občutljivo manj utrujeni, izrčrpani, ter boste skozi dan lahko uživali s polno energije.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja