grafično oblikovanje

Podjetniška pot se začne z idejo, sledi ji pa podoba. Podoba podjetja je tisto kar si bodo ljudje zapomnili. Je tisto po čemer vas bodo prepoznali, je vizualna prezentacija podjetja, organizacije ali blagovne znamke. Zato je izdelava logotipa precej pomembna. Ta mora biti estetsko dovršen, lahko prepoznaven in unikaten. Lahko ga ustvarimo v obliki simbola, znaka, besede, monograma, ali katerakoli druga oblika, ki je skreirana za lažjo in zanesljivo prepoznavnost podjetja pri ciljani skupini ljudi.

Izdelava logotipa

Izdelava logotipa je lahko narejena tudi doma, če znate uporabljati prave programe. Za kvaliteten tisk pa se potem uporabi barvni laserski tiskalnik. Ta vam bo zagotovil primeren in kakovosten izdelek za nadaljno uporabo. Seveda, se mora v programih nastavitve za print nastaviti pravilno za popoln končni izdelek, vendar če uporabljate dober barvni laserski tiskalnik, ste lahko brez skrbi. Eden izmed kvalitetnih ponudnikov je podjetje Anderwald, katerega najdete na spletu.

kvalitentan barvni tiskalnik

Kvaliteten barvni laserski tiskalnik in njegove lastnosti

Torej, kaj mora dober barvni laserski tiskalnik zagotoviti, za pameten nakup? V primeru, da se ta uporablja pogosto, je super, če izberete tako napravo, katera bo omogočala majhne ali velike mesečne obremenitve. Tu se tudi pozna hitrost same naprave, boljši zmorejo natisniti 21 do 60 strani na minuto. Barvni laserski tiskalnik mora zagotoviti stalno kvaliteto barvnega izpisa, ter zanesljivo in okolju prijazno delovanje. Večina sprejme do A4 formata. Ena izmed najbolj pomembnih stvari pri nakupu take naprave je seveda njihova življenska doba. Saj cena le teh ni tako nizka. Tak barvni laserski tiskalnik je primeren za domačo kot poslovno uporabo.

Cena za barvni laserski tiskalnik se seveda razlikuje od modela ter njihovih lastnosti, in od samega ponudnika. Pričakuje se lahko vse od 240 nekje do 2400 evrov. Pri številnih ponudnikih so na voljo strokovnjaki, kateri vam bodo z veseljem svetovali in pomagali pri pravi izbiri za vas. Izbira pravilnega modela je ključnega pomena za dobro delovanje brez zastojev in dolgo življenjsko dobo naprave. Številna podjetje vam zagotavljajo tudi servisno službo, katera je strokovno in tehnično podkovana. Izvaja pomoč pri odpravi težav preko telefona, osebnim obiskom tehnika ali preko povezave z vašim računalnikom, v kolikor je to mogoče. Glede na vaše želje in potrebe vam tudi pripravijo načrt servisa, naprave pa lahko tudi dostavijo, pripravijo, naložijo programsko opremo in poskrbijo da bo pisarniško ali domače tiskanje potekalo gladko in hitro. Eden izmed ponudnikov, kater ponuja vse našteto je podjetje Anderwald. Tega najdete na spletu.

kvalitetan barvni tiskalnik

Izdelava logotipa kot storitev

Vsi tisti, ki se ne ukvarjate z grafičnim oblikovanjem pa seveda premišljujete, da bi vam pri tem pomagali strokovnjaki. Ti vam lahko svetujejo in pomagajo pri samem oblikovanju, ter seveda ustvarijo končni izdelek. Zaželjeno je, da stranka pove kaj ji je všeč oziroma predstavi idejo o željenem končnem izdelku. Izredno pomagajo primeri, kateri so stranki barvno in oblikovno všeč, saj se potem lažje naredijo osnutki. V primeru pa, da nimate posebnih želja, pa se naredi raziskavo, po kateri se izdelava logotipa ustvari tako, da je le ta najbolj primeren vaši panogi.

Izdelava logotipa je pomembna saj je le ta obraz podjetja. Ključne tri lastnosti so prepoznavnost, zapomnljivost in enostavnost. Če ima končni izdelek vse to pomeni, da se ga potencialne stranke hitro zapomnejo in ostane v spominu in je izdelava logotipa opravljena pravilno. Poleg teh treh ključnih lastnosti, pa je pomembno tudi, da se že ob pogledu nanj ve s čim se podjetje ukvarja. To se doseže ali z besedami, ali pa z barvami, ikono, simbolom,…

Kako poteka izdelava logotipa? Ta poteka v treh fazah. V prvi fazi se naredi raziskava trga, kjer se zmanjša podobnost med konkurenco. Po tej pa se pripravijo osnutki, kateri so predstavljeni stranki. Druga faza sledi po izboru osnutka. Tu se opravijo spremembe po željah stranke ter se, sodeč po napotkih, naredi končni izdelek. Tretja faza sledi le v primeru, če stranka izbere opcijo, ki vključuje izdelavo knjižice s pogoji uporabe in traja okoli 3–5 dni.

izdelava logotipa kot storitev

Najboljši format je vektorski, ta se naredi v programu Adobe Illustrator ali CorelDraw. Vektorski format pomeni, da se ob uporabi nikoli ne opazijo pixli (to so drobne pike ali kvadrati, katere ob povečavi lahko dobro vidimo). Saj vektor pomeni, da je beseda / simbol narisan z gladko črto. Če je izdelek narejen v vektorskem formatu pomeni, da je kasnejše oblikovanje zelo enostavno, saj ga lahko raztegjujete in povečujete brez pokvarjene kvalitete. Pri kvalitetnih ponudnikih prejmete vektorsko (.ai) ter PDF obliko končnega izdelka.

Cena storitve je odvisna od vaših želja ter ponudnika. V večini se upošteva zahtevnost, željeno število logotipov, število popravkov, ter navodila za uporabo. Osnovno idejo o ceni lahko najdete na spletu in tam tudi oddate povpraševanje za točno določeno ponudbo.

Na spletu najdete tudi ponudnike, kateri ponujajo poceni že narejene podobe podjetja. Pri teh samo zamenjate naziv ter barve po želji. Pri takih straneh je velika nevarnost, da se znajdete z zelo podobnim izdelkom kot katero drugo podjetje, saj se njihova ponudba med seboj ne razlikuje veliko. Zato je priporočljivo ustvariti unikaten izdelek, pri katerem se ne potrebujete bati podobnosti z vašo konkurenco.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja