prava izbira kamnitih tal

Vsi si želimo svoj dom in okolico urediti tako kot nam je všeč, ter vzbuditi prijetno in domače vzdušje. Ena izmed glavnih komponent pri oblikovanju so prava izbira tal. Tla so tista, katera lahko naredijo prostor topel, moderen, in urejen. Pogosta izbira predvsem za modernejše stile ali poslovne objekte je travertin. Travertin kamen je poznan po svojih nežnih pastelnih odtenkih in drobni luknjičavosti. Uporablja se v notranjih kot tudi v zunanjih prostorih.

Okolica hiše pa je tista, v katero zahajamo v toplih lepih dneh. Tja zahajamo ob nedeljskem jutru s skodelico kave in dobro knjigo. Tam preživimo poletne večere s prijatelji in dobrim vinom. Prodniki okoli hiše so tisti, ki nam dajo toplo in prijetno vzdušje. Okrasno kamenje imenovan prodniki se uporabljajo ob dekoracijah na vrtu, za zaščito ter lep videz.

Veliko vrst kamenja si danes lahko ogledate na spletu. Kvalitetni ponudniki imajo objavljeno svojo ponudbo kamnov kot so travertin in prodniki na spletnih straneh. Tam si lahko naredite izbor svojih najljubših. Eden izmed teh je podjetje PietraProject, katere najdete kar z udobja svojega doma.

traventin kamen

Kje se uporablja travertin kamen?

Večinoma se travertin uporablja zunaj. Glavne prednosti, s katerimi se ponaša ta vrsta kamnine, so dobra sposobnost zadrževanja toplote, odlična absorpcija zvoka, trpežnost in dolga življenjska doba. Prav tako je prijaznejši do okolja, saj pri obdelavi niso uporabljene kemikalije. Še ena pozitivna lastnost tega materiala je ta, da z leti in s prisotnostjo sončne svetlobe površina ne zbledi, ampak ohranja svoj prvotni sijaj.

Najbolj popularne so tri vrste travertin površin. Te se ločijo po barvi, to so bež, siva ter opekasta. Bež različica je pogosta izbira oblikovalcev, ki želijo doseči bolj razgibano oblikovalsko shemo in razbliniti prevladujoče temačne podtone v prostoru. Uspešno ga lahko kombiniramo tudi z ostalimi barvnimi odtenki. Izredno priljubljen je tudi silver travertin, saj dodaja pravo mero grobega industrijskega videza, značilnega za modernejše objekte.

traventin kamen1

Kakšne so glavne prednosti, po katerih slovi travertin?

To je kamen naravnega izvora. Je odličen izolator, kar pomeni, da dobro prevaja zvok, je trpežen in dobro odporen na zunanje vremenske vplive. Prav tako ne potrebuje zahtevnega vzdrževanja. Ta nastane s pomočjo geotermalnih vrelcev. To pomeni, da so vzorci popolnoma naravno ustvarjeni. Njegova uporaba je raznovrstna in vsestranska. Uporablja se za tlakovanje poti, za obloge sten,… V glavnem pa se deli na notranji, zunanji, pohodni ter gladek.

Ta je tudi tisti, katerega lahko najdete v raznolikih oblikah. Lahko je sestavljen iz raznolikih plošč, na primer: posamezen set lahko sestavljajo štiri velike in štiri majhne plošče kvadratne oblike ter dve veliki in dve majhni plošči pravokotne oblike. Tak set se sestavlja po predlogi iz tehnične risbe. Zato je priporočljivo, da se takih tal ne lotite polagat sami. Vendar se najamejo strokovnjaki, kateri znajo brati te tehnične risbe ter postavijo kamenje pravilno.

traventin1

Kdaj so značnilno uporabljeni prodniki?

To so okrasno kamenje, katerega se večinoma uporabi pri oblikovanju vrtov in okolice. Prodniki okoli hiše ustvarijo lep in urejen videz okolice, hkrati pa lahko zaščitijo različne površine. Na primer, prodniki lahko preprečijo rast pevela ter zaščitijo vrt pred morebitno škodo pred vremenskimi razmerami.

Visoko kakovostni prodniki so tisti kateri so odporni na vse vremenske razmere. Ti so ponavadi naravni kamni, kateri skozi čas ne spreminjajo svoje prvotne barve. Izbirate lahko med velikimi, malimi, poliranimi in lomljenimi prodniki. Obstaja število različnih barv, oblik ter izgledov. Večina pa se deli med diskastimi, velikimi, poliranimi ter naravnimi. Za vsako hišo se najde pravi okrasni kamen, kater bo odlično dopolnjeval njeno okolico. Na primer, če imate vrt polno zelenja, vam navadni beli kamenčki zelo izrazito popestrijo vrt. Predvsem če se dopolnjuje še z lesom. Vso ponudbo, ter vse različice le teh pa si lahko ogledate na spletu.

prodniki

Kvalitetni ponudniki kamenja

Na spletu danes lahko najdete različne ponudnike, kateri ponujajo širok izbor takega kamenja. Najboljši imajo v svoji ponudbi 100% naravne izdelke, kateri imajo bistveno daljšo življensko dobo, ter ohranjajo svoj prvotni videz. V kolikor niste povsem prepričani, kako bi svoj vrt lahko najbolje in najbolj praktično izkoristili, so nam na voljo strokovnjaki, kateri imajo izkušnje na tem področju. Ne le, da vedo, kako bi vaš vrt lahko popestrili in uredili, vedo tudi tehnične lastnosti kamnin, katere vam bodo služile tudi kot zaščita in z njo nebo veliko vzdrževanja. Praktičnost vašega vrta bo zagotovila, da ga kar se le da izkoritite vsak sončen dan. Veliko pa tudi pomeni, da je naša okolica urejena ter izgleda lepo.
Strokovnjaki, kateri so vam na voljo za tako pomoč in svetovanje se najdejo na spletu. Dosegljivi so preko dobrih in zanesljivih podjetij kateri se specializirajo za take kamnine. Eden izmed njih je PietraProject. Podjetja kot je ta, imajo na svojih spletnih straneh objavljeno celotno ponudbo kamnin ter njihove cene. Cene se seveda razlikujejo od ponudnikov ter vrste kamna. Pri nekaterih lahko najdete ugodno in pametno ponudbo. Vse informacije pa si lahko ogledate na njihovih spletnih straneh.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja