Okolica hiše ali doma je prostor, kjer preživimo veliko sončnih dni. Zato je pomembno, da ga vzdržujemo in okrasimo po našem okusu in željah. Dekorativni kamen kot so prodniki, so naravna ali umetna vrsta kamna, primerna za urejanje vrta ali dvorišča. Z dodatkom le teh, lahko pričarate vzdušje arburetuma v svojem lastnem domu. Kot okrasni kamen, so prodniki prava rešitev za vse tiste, kateri si želite lepega, urejenega vrta ali dvoršča. Uporabimo ga lahko kot dodatek k različnim grmičkom, kaminu, podesti ali ostalim kamnom. Lahko pa vam služi kot zašita vrta ali določene površine. Na vsakem vrtu in dvorišču se najdejo številni načini za uporabo takega kamna.

Prodniki in njihova raznolikost

Tako dekorativno kamenje prihaja v izjemno raznolikih oblikah, barvah, in velikostih, kar jih naredi popolne za prav vsakogar. Na spletu najdete veliko različnih ponudnikov, eden izmed njih je podjetje PietraProject. V ponudbi pri najboljših so prodniki različnih barv in vrst, primer:

  • beli, rumeni, črni marmor,
  • črnosiv apnenec, belorumen apnenec
  • rumen ali beli kvarcit

Izbirate lahko tudi oblike:

  • zaobljeni,
  • lomljeni,

Ali videz:

  • polirani,
  • naravni,
  • stekleni in poldragi.

Velikosti segajo vse od 1-4mm  do 200-400mm – odvisno od prodnika.

Široka in pestra ponudba, bo poskrbela, da najdete pravo vrsto za vsak kotiček vašega doma, pri izbiranju pa vsekakor za mnenje povprašajte strokovnjaka. Odgovore pa poiščite pri več njih, ne se zadovoljit zgolj z odgovorom od enega, le tako boste prepričani, da ste za svoj denar kupili pravo stvar.

Uporabnost

Prodniki niso samo lep okrasni kamen, so tudi izjemno uporabni. Služijo tudi kot zaščita med različnimi površinami, preprečujejo rast plevela in zaščitijo vrt pred škodo, katero lahko povzroči dež. Medtem pa v zemlji zadržujejo vlago, kar preprečuje rast plevela in tako zemlja ostaja zdrava. Tako je okrasno kamenje izjemno priročen dodatek vsakemu vrtu ali dvorišču, zraven pa poskrbijo za lep in urejen videz. Široko ponudbo okrasnih kamnov si lahko ogledate na svetovnem spletu, kjer med drugimi najdete tudi ponudnika  PietraProject.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja