V najbolj južnem delu Hrvaške je na voljo več kot 90 lokacij, primernih za dopust s šotorom, prikolico ali avtodomom. Nekateri kampi v Dalmaciji so na celini, številni pa se nahajajo na najlepših otokih Jadrana – na Braču, Hvaru, Korčuli in Pelješacu. Kristalno čisto morje, čudovita narava, okusna hrana in mediteransko vzdušje so tisto, zaradi česar je vredno udobje apartmaja zamenjati za šotor in uživati v popolnoma drugačni dopustniški izkušnji. V kolikor se vam zdi ideja mamljiva, berite dalje in spoznajte, zakaj se letos podati na dopust daleč na jug in kateri so najlepši kampi v Dalmaciji.

najlepši kampi v dalmaciji3

Zakaj na dopust na jug?

Številnim dopust na jugu Hrvaške predstavlja dolgo vožnjo, ki jih je pogosto potrebno kombinirati s trajektom. Že res, da morda za obisk juga potrebujete več časa, vendar ta del skriva toliko lepot, da se ga splača o biskati. Poleg kristalno čistega morja, čudovitih kamnitih in peščenih plaž in prijetnih ljudi je v tem delu tudi manj turistov iz severnih držav, kar pomeni manj gneče. Zaradi južne lege in prijetnih temperatur se lahko tja na dopust odpravite že zgodaj spomladi in pozno poleti, tudi jeseni. Neokrnjena narava nudi številne aktivnosti, od pohodništva in kolesarjenja, navdušeni pa bodo tudi ljubitelji podvodnega sveta.

najlepši kampi v dalmaciji1.1

Kako na dopust s šotorom ali avtodomom?

Ker je ta del hrvaške obale izjemno priljubljen med turisti iz vse Evrope, priporočamo, da svoje mesto rezervirate vnaprej. Na tak način se boste tudi izognili neprijetnostim, v kolikor bi bili polno zasedeni, izbirate pa lahko tudi točno določeno lokacijo, na primer ob morju ali v senci. Seveda je rezervacijo ponavadi potrebno doplačati, ampak nič ne odtehta sanjskega dopusta, le korak stran od morja. Za tiste, ki ne želijo na dopust s šotorom ali avtodomom, pa številni najlepši kampi v Dalmaciji ponujajo možnost najema mobilnih hišk.

najlepši kampi v dalmaciji

To so nekateri najlepši kampi v Dalmaciji

V kolikor se ne morete odločiti, kam na dopust, so spodaj zbrani nekateri najbolje ocenjeni in najlepši kampi v Dalmaciji:

  • na otoku Ugljan ob obali leži urejen kompleks s 4 zvezdicami za počitnikovanje na urejenih parcelah s šotorom, avtodomom ali mobilnih hišicah. Od mesta je oddaljen 3 km, s kopnim pa je povezan s 25-minutno trajektno linijo Zadar-Gaženica. Na voljo so vam parcele v bližini plaže, zelenje in senca, zelenjavni vrt, mini trgovina, elektrika in voda na parcelah, otroško igrišče, restavracija ipd.
  • na severni strani otroka Brač, 2 km od kraja Supetar se v borovem gozdičku nahaja nov kompleks s 36 parcelami in 14 mobilnimi hišicami. Ob robu kampa je v bližini plaže urejen bazen z ogrevano vodo, lokalom in otroškim igriščem, možen pa je tudi najem koles in rekvizitov za vodne športe. V kolikor boste tam, morate do znamenite plaže Zlatni rat v Bolu.
  • Orebič je ena bolj priljubljenih lokacij za šotoriste in dopustnike z avtodomom na otoku Pelješac. Gostom je na voljo brezplačna uporaba hladilnika in skupnega žara, destinacija pa je tudi primerna za nudiste, katerim je namenjen del plaže.
  • Ventura se nahaja ob jadranski magistrali, v bližini kraja Tribanj. Gostom z avtodomi, šotori in prikolicami nudijo počitnikovanje direktno ob morju, v zavetju borovcev.
  • Vrbivica se nahaja na otoku Korčula, 4 km zahodno od glavnega mesta. Primeren je za tiste, ki želijo miru in počitka, zaradi manjšega igrišča pa je primeren tudi za družine z otroki. Gostom omogočajo privez manjših čolnov, s katerim lahko obiščete številne samotne plaže v bližini.

najlepši kampi v dalmaciji2

Vira na Hvaru je priljubljena destinacija predvsem za dopustnike z avtodomi in prikolicami, imajo pa tudi možnost najema mobilne hiške in prostor za šotoriste. Na voljo imajo igrišče za odbojko in mini golf, iz sence borovcev pa lahko uživate v opazovanju številnih luksuznih jaht, ki obiščejo ta znameniti otok.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja