televizorji

Že vrsto desetletij so televizorji eni izmed najbolj nepogrešljivih elementov v naši dnevni sobi. Skrbijo tako za našo zabavo v prostem času, kot tudi za informiranje o svetu, ki nas obdaja. Lahko bi rekli, da so televizorji hkrati naše okno v svet in istočasno predstavljajo pobeg od dolgočasnega vsakdana. Navadili smo se že, da je v enem gospodinjstvu več kot zgolj eden, saj so potrebe ter zanimanja družinskih članov različna in en sam sprejemnik nikakor ne more zadostiti vsem željam.

Z razvojem tehnologije se je skozi leta močno povečala tako kakovost slike in zvoka, kot tudi sama velikost ekrana. Ob nakupu samega sprejemnika moramo tako razmišljati tudi o dodatnih komponentah, kot je recimo nosilec za TV, ki nam omogoča postavitev naprave v prostor, pa naj bo to na omaro ali na steno.

Kateri televizorji so torej najboljša izbira za vas?

Glede na to, kako zelo nepogrešljivi so postali televizorji, je seveda razumljivo, da je ponudba izjemno pestra. Že en sam hiter skok v spletno trgovino kakršno je recimo podjetje A1 postavilo na spletnem naslovu https://www.a1.si/nakupovalnica/audio-video/televizorji, nam daje slutiti, da bržkone potrebujemo namig strokovnjaka, če se želimo pravilno odločiti. Podobno velja za spremljevalno opremo, kot je prej omenjeni nosilec za TV in ga pri nas denimo ponuja priznani uvoznik tovrstnih produktov, podjetje TechTrade.

Da bi vam v tako zelo široki ponudbi olajšali izbiro, smo pripravili nekaj nasvetov, kako izbrati pravi sprejemnik in njemu kompatibilen nosilec za TV.

Odločite se za pametno napravo podjetja A1

Trendi gredo v smeri povezljivosti vseh možni naprav in televizorji so prav gotovo ena od tistih skupin domače elektronike, ki s povezovanjem z internatom največ pridobivajo. Če kupujete nov sprejemnik, ga verjetno nameravate imeti kar nekaj let. Glede na hitrost razvoja tehnologij je zato dobro, da se odločite za tako imenovani pametni sprejemnik, saj gre pričakovati, da bodo ti že v kratkem zares postali nepogrešljivi. Morda se vam sedaj zdi, da ga trenutno še ne rabite, vendar pa se to utegne v zelo kratkem času spremeniti.

smart tv

Pametni TV sprejemniki vam v nasprotju s klasičnimi namreč omogočajo večjo povezljivost z različnimi storitvami, med katerimi gre še posebej izpostaviti ponudnike pretočnih vsebin. Med najbolj znanimi sta gotovo Netflix in HBO, v Sloveniji pa denimo tudi Voyo. Vse to nakazuje, da bo linearno spremljanje TV programa že v bližnji prihodnosti postavljeno v ozadje, filme in druge vsebine pa si bomo ogledali, ki bomo imeli čas (»na zahtevo«) in ne po urniku, ki nam ga bodo določile TV hiše.

Kateri nosilec za TV podjetja TechTrade je primeren za vaš sprejemnik?

Ko kupujete nosilec za TV se seveda posvetujete s prodajalcem, saj bo le ta najbolj vedel ali je ta kompatibilen z vašo domačno napravo. V splošnem so sicer vsi medsebojno združljivi, saj so zasnovani tako, da se lahko prilagodijo kateremukoli modelu.

nosilec za tv

Pri nakupu nositelja je bolj pomembno to kam želite umestiti vašo napravo ter na kakšen način jo boste uporabljali. V kolikor ste sigurni, da boste filme vedno spremljali z enega mesta, potem se lahko odločite za statično ogrodje in si tako prihranite dodatne skrbi. Po drugi strani pa lahko izberete tako, ki vam omogoča spreminjanje naklona ekrana. To je še posebej praktično, če se svetloba v vaši dnevni sobi tako zelo spremeni tekom dneva, da vas sončni žarki, ki se odbijajo od površine zaslona motijo pri spremljanju programa.

Če sprejemnika ne kupujete za svojo dnevno sobo, ampak želite z njim opremiti denimo poslovni prostor, je njegova mobilnost in prilagodljivost še veliko bolj pomembna. Zato dobro premislite kako vse boste TV lahko uporabili.

Naj kupim LED ali plazmo?

To je prav gotovo vprašanje, ki kupce novih naprav najpogosteje bega. In odgovor ni tako zelo enostaven, kot bi si morda želeli. Gre namreč za dve precej različni tehnologiji, ki hkrati prinašata različne rezultate pri sami kvaliteti slike. Strokovnjaki vam bodo znali povedati, da so prednost in pomanjkljivosti ene in druge tehnologije v prvi vrsti odvisne od namembnosti uporabe vašega TV-ja.

Povsem preprosto povedano, je glavna razlika v načinu osvetljevanja zaslona. LED tehnologija se je razvila iz predhodne LCD tehnologije, torej zaslona iz tekočih kristalov, ki za osvetljevanje uporablja zgolj en vir. Dodatna vernost, ki jo v primerjavi z LCD ponuja LED je v tem, da za osvetljevanje uporablja led diode, ki lahko individualno osvetljujejo zaslon.

Na drugi strani je plazma, ki pa deluje na povsem drugačen način. Ta tehnologija namreč temelji na ioniziranem plinu ter fluorescenčnih svetilkah; vsebuje pa tudi nekaj živega srebra in inertne žlahtne pline. Morda se sliši nekoliko zakomplicirano in za navadnega uporabnika tudi je. Ob koncu dneva, ko se boste po napornem delavniki zgolj želeli sprostiti na kavču in uživati v svoji najljubši oddaji, niti ne bo več pomembno katero tehnologijo uporablja vaš sprejemnik. Razlike so namreč tako minimalne, da s prostim očesom niso razpoznavne. Zato predlagamo, da se raje odločite glede na svoje finančne zmogljivosti, kot pa glede na najnovejše trende.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja