wi fi kamera

Želja po varnosti in nadzoru, tudi kadar vas ni doma, obstaja! Tehnološki napredki se kažejo že tako preko telefonov, v zadnjih nekaj letih pa prav tako v ostali opremi. Danes imate možnost, da vam varnostna IP kamera, ki jo lahko enostavno povežete s pametnim telefonom Samsung Galaxy A12, kot ga ponuja npr. https://www.a1.si/telefoni/samsung-galaxy-a12-2021, omogoča ogled dogajanja v hiši ali njeni okolici, samo s klikom na ikono. Pametna tehnologija vam omogoča tudi sporočaje ob morebitni nevarnosti oz. vsakem gibanju, ki ga zazna.

Sam telefon Samsung Galaxy A12 vam ponuja operacijski sistem, ki se odlično poveže z usmerjevalnikom in omogoča popoln nadzor nad ogledom, ki ga daje IP kamera. Slednja omogoča povezavo z varnostnim sistemom ali alarmom določenega objekta. Kamera pa sproti shranjuje posnetek, ki si ga lahko ogledate kadarkoli. Takšno in podobno tehnologijo vam ponujajo npr. pri podjetju TechTrade, kjer lahko izbirate med različnimi oblikami in funkcionalnostmi, ki jih IP kamera ponuja.

ip kamera

TechTrade in zmogljivost opreme

Kadar se odločite, da boste na svoj objekt postavili zaščito, kot je to IP kamera, vam svetujemo, da pregledate vse možnosti, ki jih imate, preden se odločite za nakup le-te. Oprema, ki je na voljo, je namenjena zunanjemu in notranjemu nadzoru.

Razlikujejo pa se po različnih specifikacijah, ki jih nudijo:

  • po vrsti: analogna, digitalna ali lažna;
  • višini resolucije: od 1 MP do 8 MP;
  • obliki ohišja;
  • dnevno-nočni sistem snemanja;
  • brezžičnost;
  • posebnosti: barvno snemanje, dodan mikrofon, možnost posnetkov na microSD kartico, PT (Pan Tilt – premikanje in povečanje slike).

Kot rečeno, vam je na voljo analogen ali digitalen zapis, ki na različni način shranjuje in prikazuje posneto vsebino v barvni ali črno-beli resoluciji. Večjo ločljivost, kot jo ima, lepše in razločneje boste videli sliko in razločili zvok.

videonadzorne kamere

Samsung Galaxy A12 in njegove prednosti

Izredno zmogljiv telefon, preko katerega lahko brez težav gledate posnetke, ki jih beleži vaša IP kamera. Povezava se ustvari preko omrežja in vam omogoča trenuten pogled in celotno dogajanje na vseh kotičkih vašega doma ali poslovne stavbe.

S svojim velikim ekranom in HD + tehnologijo, bodo posnetki še toliko bolj čisti, slika pa jasna, ostra in natančna. Omogoča vam prav tako večurno spremljanje dogajanja, saj vsebuje izjemno veliko baterijo s 5000 mAh in tako lahko vzdrži uporabo cel dan. Če je kdaj blizu izpraznitve, naj vas ne skrbi, saj ima možnost 15 W hitrega polnjenja.

Z enostavno manipulacijo Samsung Galaxy A12 telefona, boste z uporabo dotika dveh prstov po ekranu, lahko povečali ali pomanjšali videno sliko in dodajali ter odvzemali določene funkcije.

Galaxy A12

Združitev prijetnega s koristnim

Kadar vas skrbi, da bi se kakšni nepridipravi sprehajali okoli vašega poslovnega objekta ali doma, kadar vas tam ni, je za to odlično orodje IP kamera, ki jo enostavno povežete preko omrežja na telefon, kot je to npr. Samsung Galaxy A12. Nanj z nekaj kliki naložite in zaženete aplikacijo, ki vam omogoča popoln nadzor in pregled stavbe kadarkoli.

Želen element lahko povežete tudi z alarmom v stavbi, v primeru, če sumite, da bi bil kdo zainteresiran za neželen vstop. Tako vam bo aplikacija v tistem trenutku tudi sporočila, da se je sprožil alarm in da je treba preveriti, kaj se tam dogaja. Takšnemu video nadzoru lahko popolnoma zaupate, saj je ves čas povezan z omrežjem in omogoča tudi shranjevanje posnetka na kartico SD.

Tako lahko v primeru vloma ali kakšnega drugega dogajanja, posnetek tudi presnamete na drug medij ali ga kam posredujete.

tipi kamera

Kakšen video nadzor kupiti?

Odvisno na kakšen objekt ga boste namestili ter kakšno sliko in druge dodatke, bi želeli imeti. Svetujemo vam, da če želite imeti tak sistem dlje časa, da odštejete nekaj več denarja in vzamete tudi boljšo ločljivost naprave (nujno od 2MP +, za visoko natančnost), saj ta omogoča veliko več možnosti v primeru, kadar pride do kakšnih vlomov in podobno. V primeru, da prostor nima električnega napajanja, vzamete element, ki vsebuje POE adapter. Ta bo nadomestil napajalni kabel.

Kadar se odločite, ali boste potrebovali zunanje ali notranje elemente, je pomembna tudi njihova oblika. Zunanje potrebujejo trdno ohišje, zaščito pred vlago in prahom ter v nekaterih primerih tudi ohišje, ki je odporno proti vandalom. Odlična izbira, kadar ste morda na bolj izpostavljenem območju, je robotski element, ki je sicer malenkost dražji, večji in težji od svojih primerljivih vrst, pa vendar lahko nadomesti več majhnih s svojo zmogljivostjo.

Kamera je lahko tudi PT, kar pomeni, da vam omogoča obračanje pod kotom od 0° do 355° in nagibanje od -10° do 85°. Dolžina, ki jo sam element lahko doseže, je 10 m.

Predno pa se odločite za izbran model in njegove dodatke, se morate odločiti o standardu vašega sistema za video nadzor.

Ko boste potreben element kupili, vprašajte, ali ga lahko namestite sami, v primeru, da je namestitev zahtevna in potrebna strokovne roke, vam svetujemo, da to prepustite usposobljeni osebi. V nasprotnem primeru pa jo namestite sami. Če bi potrebovali pomoč za povezavo, namestitev ali bi imeli druga vprašanja, se z veseljem obrnite na strokovnjake, ki vam bodo z veseljem dali nasvet.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja