prevajanje nemščine1

Ste se znašli v situaciji, ko potrebujete prevod iz tujega jezika v slovenščino? Ne glede na to kakšno vrsto besedila imate, pomembno je poiskati zaupanja vrednega prevajalca, ki bo zagotovil strokovno opravljeno delo. Ali morda potrebujete prevajanje nemščine? Poglejmo si, na kaj morate biti pozorni pri iskanju ustreznega izvajalca, in kaj vse je lahko še vključeno v ponudbo poleg samega prevoda.

Predvsem je najpomembnejši že vnaprejšnji dogovor z izbranim izvajalcem, ki ga lahko opravite prek elektronske pošte ali telefona. Večina ponudnikov prevajalskih storitev namreč oglašuje svoje storitve prek lastne spletne strani, kjer si lahko preberete podrobneje o njihovi ponudbi.

prevajanje nemščine

Vas čaka sklepanje poslov s tujino?

Če ste se pravkar odločili za nakup avtomobila, ampak v Sloveniji ne najdete ustreznega vozila, potem razmislite o nakupu v tujini. V primeru, da se boste tega lotili na lastno pest, boste pri urejanju papirjev morali sami poskrbeti za prevajanje nemščine. Vendar zakaj bi se tega lotevali sami? Ste vedeli, da lahko na zelo varen način s pravim posrednikom kupite svoje novo vozilo v Nemčiji, ne da bi fizično zapustili svoj dom? Se sprašujete, kako? V nadaljevanju si lahko preberete kratki vodič za uvoz iz Nemčije, v katerem bodo razjasnjeni vsi vaši dvomi.

Ker imajo običajno države iz zahodne Evrope mnogo bolj vzdrževane ceste, so njihovi avtomobili tudi manj obrabljeni. Ravno zato se vse več ljudi odloča za nakup v drugih državah EU. Zdaj lahko s pomočjo zanesljivega posrednika, ki bo uredil vse potrebno za uvoz iz Nemčije, postanete lastnik uvoženega vozila na zelo enostaven način.

prevajanje nemščinee

Zakaj je uvoz iz Nemčije tako zelo priljubljen?

Vse več posameznikov se odloča za nakup vozila iz tujine. Velika prednost izkušenih posrednikov, ki vam pri tem lahko pomagajo, je predvsem ta, da zelo skrbno preverijo vsa vozila in trgovce, ki jih prodajajo. Najzanesljivejši posredniki poskrbijo za celoten postopek, medtem ko vi samo oddate naročilo. Pri tem poskrbijo za izbor izključno le tistih najkakovostnejših in dobro preverjenih prodajalcev, s čimer je zagotovljeno, da ne bo prihajalo do prevar ali napak.

Cilj posrednika, ki skrbi za uvoz iz Nemčije, je, da je usmerjen k stoodstotni transparentnosti celotnega postopka nakupa vozila, zato tudi poskrbi za vse potrebne dokumente ter ureditev postopkov, ki spremljajo nakup. Pomembno je tudi, da se pri sklepanju posla pogaja za najboljšo možno ceno ter zagotovi tudi jamstvo, ki velja tudi v Sloveniji oz. uredi možnost doplačila za jamstvo. Le na tak način lahko poskrbi za brezskrben nakup s čim manj stresa.

uvoz avtomobilov (1)

Vodič za uvoz iz Nemčije za boljšo izkušnjo

Vsekakor je treba poudariti, da imajo Nemci eno od najstrožjih zakonodaj na področju servisiranja vozil, zato so tudi kazni v primeru goljufij temu ustrezno zelo visoke. Kot je to običajno, tudi tu velja visok standard, saj lastniki zelo dobro skrbijo za svoje avtomobile, obenem pa cenijo vsako dobro vozilo. Posledično svoja vozila redno servisirajo, a so tudi njihove ceste veliko bolj urejene in dobro vzdrževane, kar je še dodatno zagotovilo za manjšo obrabo vozila.

Obenem so nemški lastniki avtomobilov eni od najbolj zahtevnih strank, zato se trgovci temu ustrezno odzivajo tako, da jim ponudijo le najboljšo kakovost. Za uvoz iz Nemčije tako velja, da ponuja najbolj pestro izbiro vozil.

Njihova vozila veljajo namreč za najbolje servisirana vozila v Evropi, k dobri ohranjenosti pa prispeva tudi kakovostna oprema. Vozila imajo tudi vse potrebne servisne dokumente, zaradi česar veljajo za bolj transparentna. Za uvoz iz Nemčije pa je predvsem značilno, da se njihovi prodajalci trudijo biti čim bolj avtentični.

uvoz vozil iz nemčije

Koliko boste morali odšteti za prevajanje nemščine?

Med iskanjem na spletu boste lahko našli malo morje ponudnikov, ki za vas lahko opravijo potreben prevod. Pri tem pa se seveda sprašujete, koliko boste morali plačati. Večina izvajalcev ceno postavi na avtorsko stran, ki najpogosteje znaša 1.500 znakov brez presledkov. Tako imate za prevajanje nemščine trenutno na voljo akcijsko ceno 17,50 evra na avtorsko stran.

Če se boste ob tem odločili tudi za lekturo oziroma slogovni pregled dokončanega prevoda, bo cena za prevajanje nemščine še rahlo višja. Nekateri ponudniki pa že v ceno vključijo tudi lekturo. Ker se ponudba razlikuje od ponudnika do ponudnika, je vsekakor priporočljivo, da se o tem dobro pozanimate.

Nedvomno je smiselno prevedeno besedilo še enkrat pregledati, kar običajno stori lektor, torej oseba, ki ni sama prevajala besedila. Le tako se zagotovi res temeljita slovnična, pravopisna in slogovna ustreznost besedila.

cenik za prevajanje nemščine2

Čas in cena sta lahko odvisna od zahtevnosti besedila

Ne glede na že postavljeno ceno, ki jo lahko vidite v objavljenem ceniku, pa morate upoštevati tudi zahtevnost vašega besedila. Ko gre za prevajanje nemščine pri preprostih besedilih, kot so katalogi, krajše objave, recepti ali kaj podobnega, gre za preprostejša besedila, in v tem primeru se cena na avtorsko stran ne bo zvišala. Tudi čas trajanja je lahko krajši.

Ko pa gre za posebna strokovna besedila s področja prava, medicine, ali uradne dokumente, ki spadajo med zahtevnejša besedila, bo za takšno prevajanje nemščine potrebno vložiti več truda, zato bo cena temu ustrezno višja, podaljšal pa se bo tudi čas za dokončanje.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja