kaj je strah

V življenju se vam nenehno ponujajo priložnosti za osebno rast, med katerimi je tudi, da se pojavijo obdobja, ko vas je strah. V nadaljevanju preberite kaj je strah in kako se z njim spopasti. Preizkušenj, ki pridejo, se ne smete bati, saj v resnici le-te vsebujejo ključ do nove in izboljšane prihodnosti. Ko se soočate s svojimi bojaznimi, boste spoznali, da so le iluzija, ki jo ustvarja vaš um, da bi vas obdržal znotraj vaših con udobja. Um se namreč boji neznanega, saj je varno samo v območju, ki ga pozna. Tako se bojazen pogosto rodi iz ega, vašega jaza, ki se trudi, da bi vas obdržal v tistem, kar poznate in vam je znano. Kajti neznano in ego nista ravno najboljša prijatelja.

kaj je strah 444

Spremembe se začnejo tam, kjer se konča udobje

Če si želite korenitih sprememb v svojem življenju, je potrebno pogledati v neznano – tisti del sebe, ki ga morda že leta odrivate stran od sebe. Včasih iščemo izgovore, da je naše življenje kljub vsemu v redu, a globoko v sebi vemo, da si želimo nekaj več. Pomembno je postaviti vprašanja, kot so: zakaj ne bi živeli življenja, kot si ga želite? Zakaj ne bi počeli tistega, kar si želite? Zakaj ne morete biti, to kar ste? Spremembe se lahko začnejo le takrat, ko si dovolite raziskati neznano in slediti svojim željam ter sanjam. Pripravljeni morate biti, da se spustite v globino svoje notranjosti, kljub temu da se lahko to zdi temačno, nepoznano in zapleteno. Vendar se ne smete bati, saj je ta strah, ki ga čutite, le iluzija, ki jo ustvarja vaš um.

kaj je strah1

Odkrijte zaklad v globinah svoje duše

Dejstvo je, da se v temi in globini vaše notranjosti skriva nekaj, kar ste iskali celo življenje. Gre za zaklad, ki ga nikoli ne boste našli zunaj sebe, četudi se boste še tako trudili z iskanjem. To je vaša lastna moč, lepota, pogum, obilje, radost, modrost, intuicija, svoboda, ljubezen in zavedanje vaše prave identitete. Vse vaše odgovore, vprašanja, bistvo in poslanstvo, ki vas je pripeljalo sem na svet. V vas se skrivajo ključavnice in ključi, ki jih lahko odklenete le vi sami, kadar se odločite, da se boste spustili v globino svoje duše in prevzeli popolno odgovornost nad svojim življenjem. Zapomnite si, da ste vi avtor vaše življenjske zgodbe in imate vse, kar potrebujete za kreacijo vaše resničnosti. V življenju je potreben le prvi korak v neznano, da bi odkrili neprecenljivo bogastvo, ki se skriva v vas. To bogastvo je vedno bilo tam, vendar ste ga morda spregledali, ker ste bili preveč zaposleni s svojimi omejitvami.

strah

Ključ do ustvarjanja izpolnjujočega življenja

Ko se odločite za ta prvi korak v neznano, boste spoznali, kaj je strah in da je v bistvu znotraj votel in da ga obdaja praznina. Odkrili boste, da je bil vedno le stvaritev ega, ki mu dajete svojo moč, namesto da bi sledili svoji duši. Vaša duša vedno ve, kaj je prav, medtem ko ego išče omejitve in razdeljenost. Ko razumete, da imate vse, kar potrebujete za življenje svobodnega in izpolnjenega življenja, se lahko osvobodite bojazni in se odločite za življenje po svojih pogojih. Spoznali boste, da imate pravico živeti sebe in biti to, kar ste. Tako se vam bo odprlo v življenju in boste lahko ustvarjali svojo lastno resničnost.

kaj je strah11

Ko iluzija postane resničnost

Pogosto ustvarimo iluzijo, ko se bojimo, da se bo nekaj slabega zgodilo ali pa se že dogaja, vendar tega ne želimo priznati. Imamo občutek, da bi se nam svet zrušil, če bi se naše skrbi uresničile. Zaradi tega spregledamo očitne znake, ki kažejo na to, kaj se dogaja. Prav tako iščemo opravičila za vpletene in pomembne osebe v našem življenju, ki lahko ohranjajo naš svet varen in stabilen, vendar s tem izgubimo stik z resničnostjo.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja