slovenske pravljice

Bi radi svojemu otroku ponudili poučne in zabavne vsebine v obliki zvočnih zgodbic? Zdaj so vam na voljo Lahkonočnice, do katerih lahko dostopate kar prek spleta. Skupaj s svojimi malčki se boste lahko nasmejali smešnim dogodivščinam številnih prikupnih malih junakov, ki jim boste lahko prisluhnili ali prebrali, saj so vam na voljo tudi v pisni obliki, tako da jih lahko sami prebirate svojim otrokom preden zaspijo.

Sodobne slovenske pravljice za najmlajše bodo nedvomno poskrbele za prijetne pogovore, ob katerih se bodo lahko starši še bolj zbližali s svojimi malimi nadobudneži. Otroci pa se bodo pred spanjem hitreje umirili in lažje zaspali.

slovenske pravljice2

Širok izbor tem in vsebin

Namen zgodbic v zvočni podobi je vzbuditi otroško radovednost v otroku in ohraniti njegovo odprtost za učenje. Na voljo so številne slovenske pravljice s poučnimi vsebinami, nekatere bolj zabavne in nagajive, druge pa bolj resne in lahko otroke naučijo veščin o spoznavanju sebe, sprejemanju svojih čustev in premagovanju strahu.

Za vse malčke z govornimi težavami pa bodo dobrodošle logopedske slovenske pravljice, ki so zasnovane tako, da otrokom pomagajo vaditi na glas prav tiste glasove, ki jim povzročajo največ težav. Najprej otrok prisluhne zgodbici in izpostavljenim glasovom, nato pa še sam ponovi. S poslušanjem se bo sčasoma naučil razlikovati posamezne glasove in bo z redno vadbo lažje napredoval tudi pri izgovarjavi.

slovenske pravljice1

Slovenske pravljice za najmlajše le nekaj klikov stran

Njihovi avtorji so priljubljeni slovenski pisatelji otroške in mladinske literature, kot so Žiga X Gombač, Aksinja Kermauner, Dim Zupan, Boštjan Gorenc – Pižama, Cvetka Sokolov in še številni drugi. Do njih lahko dostopate na zelo hiter in preprost način, saj lahko najljubše zgodbice vaših malčkov shranite v svojo zbirko, do katerih lahko dostopate kjerkoli in kadarkoli. Preprosto jih srčkajte in so že shranjene.

Slovenske pravljice v zvočni podobi si lahko predvajate s preprostim klikom na gumb za predvajanje na spletni strani Lahkonočnice, kjer lahko vaši mali radovedneži prisluhnejo tudi dvanajstim najbolj poslušanim zvočnim zgodbicam v zadnjem letu.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja