Ste že kdaj doživeli nenavadno zdravstveno težavo, pa naj bo to madež na koži, ki ga prej niste opazili, piskajoč kašelj ali bolečina v gležnju? Vsi smo že bili v tem položaju in danes se večina po odgovore najprej obrne na Google ali druge iskalnike, pri čemer skrb za zdravje v opisani situaciji poganja v povprečju kar 70 tisoč rezultatov na minuto.

70 tisoč ljudi po vsem svetu obišče Google, ki daje rezultate na iskan zdravstveni izraz, zato da uporabniki najdejo informacije, ki jim pomagajo, da se počutijo bolje. To ustreza sedmim odstotkom vseh dnevnih iskanj v Googlu.

Ljudje iščejo informacije o zdravilih, simptomih in alternativnem zdravljenju. Za ponudnike zdravstvenih storitev in druga podjetja v panogi to pomeni, da skrb za zdravje uporabnikov povečuje povpraševanje po natančnih, zaupanja vrednih in verodostojnih zdravstvenih vsebinah. Kako lahko pri tem pomaga vsebinski marketing?

Strukturirana strategija vsebinskega trženja

Približno 89 odstotkov vseh ponudnikov zdravstvenih storitev in podjetij opravlja neko obliko vsebinskega trženja, vendar ima le 27 odstotkov teh organizacij vzpostavljen strukturiran program trženja vsebin.

Pomanjkanje ustrezne strategije lahko povzroči, da se vaša ekipa vključi v trženje vsebin, ne da bi lahko spremljala uspeh in donosnost naložbe, kar vas lahko precej stane. Ne preskočite tega koraka in predstavite vaše cilje in načrte.

Telovadba in zdravje

Vsebina naj podpira ciljno publiko

Ključna napaka mnogih zdravstvenih podjetij je, da se večina njihove vsebine osredotoča samo na blagovno znamko. Nekatere samo promocijske vsebine so lahko koristne, na primer članki o tem, kako je zdravstveno osebje pridobilo certifikat za opravljanje dela. Če pa je vsa zdravstvena vsebina namenjena vašemu poslovanju, vašemu občinstvu ne ponuja veliko.

Ne pozabite, da se danes mnogi uporabniki za odgovore obračajo na iskalnike. Sestavljanje vsebine naj se zato osredotoča na skrb za zdravje, pri čemer je vsebina usmerjena v ciljno publiko in skuša odgovarjati na vsa vprašanja, po katerih uporabniki povprašujejo. To bo za vaše bralce bolj dragoceno, namesto da poudarjate samo vašo blagovno znamko.

 

Teme v vsebini, ki jih je potrebno upoštevati

Raziskovalna organizacija Ceralytics je preučila več kot 16 tisoč tem o zdravstvenih vsebinah in več kot 3 milijone delitev v družabnih omrežjih, ki se navezujejo na skrb za zdravje in dobro počutje. Po vsem tem branju in analizi je organizacija odkrila 26 najbolj priljubljenih in najuspešnejših tem za zdravstvene vsebine. Ti izrazi predstavljajo odskočno točko in vaši ekipi pomagajo ustvariti vsebino okoli tem, ki jih vaše občinstvo dejansko išče.

 • Srčna bolezen
 • Prehrana
 • Nasveti
 • Recepti
 • Bolečina
 • Možgani
 • Simptomi
 • Stres
 • Kap

Primeri trženja vsebin, ki se navezujejo na skrb za zdravje

 

Oglejmo si nekaj nasvetov za zmagovalne strategije na področju vsebinskega marketinga za zdravstvene ustanove in ponudnike zdravstvenih storitev.

 • Video marketing: koristni posnetki za vse, ki se bodo vključili v postopek zdravljenja. To so lahko posnetki s 360-stopinjskim pogledom na kirurške posege in druge postopke v operacijski sobi.
 • Zgodbe pacientov: različne zgodbe pacientov dajejo bolj osebno noto in tržijo vsebino tako, da preko izkušenj dajejo informacije o prednostih blagovne znamke.
 • Interaktivna vsebina: gre za vsebino, ki omogoča uporabnikom večjo angažiranost. Na primer, sestavite lahko interaktivni kviz, kjer bralci po vsakem vprašanju lahko preverijo svoje znanje in po povezavah poiščejo več informacij o temi, ki jo zajema vprašanje.
 • Vsebina širi zavest in obvešča o problematiki: vsebina se lahko navezuje na širjenje zavesti o zdravstvenem varstvu in vprašanjih, ki se navezujejo na javno skrb za zdravje. To je lahko vsebina o ozaveščenosti o ključnih zdravstvenih težavah, kot je na primer dan ozaveščanja o multipli sklerozi, dan ozaveščanja o duševnih boleznih itd.

 

Spremljanje napredka in uspeha vsebinskega marketinga

Ko objavite nekaj dobrih vsebin, vzpostavite sistem za analitiko in sledenje, ki bo meril uspešnost posamezne objave glede na interakcijo z uporabniki. To vam pomaga zagotoviti, da se vaša prizadevanja dejansko usklajujejo in podpirajo cilje, ki ste jih zasnovali v začetnem programu vsebinskega marketinga, ter to, da lahko strategijo spremenite, ko boste vedeli, kaj deluje in kaj ne deluje.

Boste vsebinski marketing izvajali sami?

Pri vsebinskem marketingu, ki se navezuje na skrb za zdravje, je pomembno, da preučimo in analiziramo ključne besede, ki jih uporabniki iščejo in so vezane na vašo zdravstveno panogo. Vsebino tako optimiziramo, da jo bodo iskalniki zaznali. Vsebino lahko spišejo naši profesionalni pisci, pri čemer poskrbimo tudi za pregled besedila, lekturo, objavo na spletni strani in analitiko uspešnosti objav.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja