pravna pomoč

V primeru, da vas v kratkem čaka sodni ali kakršenkoli drug pravni postopek, ste verjetno pomislili, da potrebujete pomoč strokovnjaka. Vendar veliko ljudi še vedno ne ve, s čim točno se ukvarjajo in ali vam sploh lahko pomagajo pri vaših težavah. Prvi izhod v sili je seveda iskanje prek spleta, saj ima večina odvetniških pisarn svojo lastno spletno stran. A še preden se lotite iskanja, vam v nadaljevanju ponujamo nekaj konkretnih informacij o samem delu in ključnih značilnostih področij, s katerim se pravni strokovnjaki običajno ukvarjajo.

Kot temeljni cilj in namen dela vsakega strokovnjaka na svojem področju je seveda čim večja kakovost in strokovnost opravljenega dela, kar še posebej velja za odvetnike. Med tistimi, ki jim zagotovo ne zmanjka dela zaradi velikega povpraševanja po njihovih storitvah, je zagotovo odvetnik za dedno pravo. S čim natančno se ukvarja odvetnik za dedno pravo, si lahko preberete na tej povezavi: https://www.op-petek.si/podrocja-dela/dedovanje-oporoka-in-nujni-delez/

pravna pomoč2

Če za svojo težavo še vedno niste uspeli najti ustrezne pravne pomoči, bo potrebno uvodno svetovanje, ki vam ga nudi prav vsaka odvetniška pisarna v Ljubljani s svojimi izkušenimi pravniki. Pred dokončnim dogovorom za sodelovanje z izbranim pravnim strokovnjakom je namreč zelo pomemben uvodni sestanek, ki je običajno brezplačen. O tem, katera odvetniška pisarna v Ljubljani nudi brezplačen uvodni posvet, lahko najdete tukaj: https://www.op-petek.si//

pravna pomoč1

Kaj se lahko dogovorite na uvodnem sestanku?

Na uvodnem srečanju z izbranim pravnim strokovnjakom imate možnost na grobo opisati svoj problem in razložiti, kakšen je končni izid, ki ga želite doseči. Že na tem uvodnem srečanju lahko v tej kratki izmenjavi besed ugotovite, ali je pred vami resnično oseba s posluhom, ki se bo v postopku zavzela za vas. Ključnega pomena je torej, da vas zastopa strokovna odvetniška pisarna v Ljubljani, ki ji bo v prvi vrsti pomembno najprej poglobljeno razumevanje vašega primera, izkazati pa mora tudi pripravljenost, da vas zastopa.

Če ocenijo, da za primer ne obstaja dovolj tehten razlog, se lahko odločijo, da vas ne bodo zastopali, saj se lahko zgodi, da ocenijo, da spuščanje v postopek ni smiselno. Da bi dobili konkreten odgovor glede tega pa je potrebno natančno razjasniti vse okoliščine. Za takojšnjo razjasnitev vseh okoliščin vaše zadeve je priporočljivo, da že uvodoma prinesete s sabo vso potrebno dokumentacijo. Le tako se bo izbrana odvetniška pisarna v Ljubljani dobro seznanila z vsemi vidiki vaše zadeve. Tako vam bodo tudi znali ustrezno svetovati.

pravna pomoč3

Odvetniška pisarna v Ljubljani s posluhom za človeka

Na podlagi česa se nato pravni strokovnjak odloči, ali se je vredno spustiti v postopek? Predvsem bo njegova odločitev temeljila na vseh predloženih listinah, ki mu jih boste dali na vpogled. Če bo ocenil, da tožba v vašem primeru ni smiselna in bi vam lahko celo škodila oziroma se vam sploh ne bi splačala, potem ne bo sprejel vašega primera.

Zelo pomembno je namreč, da vsaka odvetniška pisarna v Ljubljani z odgovornostjo prevzame zastopanje stranke, a mora tudi znati pravilno oceniti situacije, ko to spuščanje v tožbo ni smiselno. Seveda pa vas morajo v primeru, če ugotovijo, da vaš primer sodi na drugo pravno področje, napotiti na ustreznega pravnega strokovnjaka s tega področja.

pravna pomoč

Različna področja zahtevajo različne pravne strokovnjake

Slovensko pravo se deli na več različnih področij. Tako poznamo civilno, gospodarsko, delovno, družinsko, ustavno, upravno in še nekatera druga. Najpogosteje se običajni državljani znajdemo v postopkih, ki jih ureja civilno pravo. Pod njegovo okrilje sodi urejanje služnostne pravice, skrbništva, varovanja osebnih podatkov, odškodnine, dedovanje in oporoke.

V okviru civilnega prava odvetniška pisarna v Ljubljani zastopa stranke v primerih, ko se spuščajo v tožbe ali sodne postopke v zvezi s sosedskimi spori, ureditvijo meje, motenjem posesti ter postopki, povezanimi z gradnjo, izvršbo in izterjavo ter podobnim.

pravni posvet

V katerih primerih vam lahko pomaga odvetnik za dedno pravo?

Izrednega pomena je, da z izbranim odvetnikom vzpostavite odkrit odnos, v katerem mora biti prisotna dobra mera medsebojnega zaupanja. Od tega je namreč odvisno, ali boste na koncu pri svoji tožbi uspešni ali ne. Ključna naloga strokovnjakov, kot je odvetnik za dedno pravo, je pomoč pri sestavi različnih listin, kot je na primer oporoka.

Pri tem so možne različne vrste oporok, kot je na primer lastnoročna, ki jo načeloma lahko sestavi prav vsak, ki to želi, odvetnik za dedno pravo pa vam je lahko pri tem v pomoč. Takšna oporoka mora biti zapisana z ročno pisavo in nikakor ne sme biti natipkana oziroma natisnjena, zaključiti pa se mora s podpisom osebe, ki jo je sestavila.

Odvetnik za dedno pravo pa vam lahko pomaga tudi pri sestavi drugih listin in pogodb, kot so na primer pogodba o dosmrtnem preživljanju, pogodba o preužitku in izročilna pogodba. Torej, če imate namen nekomu od svojih potomcev zapustiti premoženje, in bi to radi storili s pogodbo, vam bo odvetnik za dedno pravo pomagal svetovati, katero pogodbo boste potrebovali glede na vaše želje in potrebe. Lahko vam jo sestavi v celoti sam in vam jo da v vpogled, preden jo podpišete. Vedeti morate namreč, da se morate pred podpisovanjem dobro seznaniti z vsebino pogodbe.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja