gel prevleka za sedež

Pri kolesarjenju se večkrat vprašamo, kako izbrati kolesarski sedež, da bo vožnja udobnejša, saj bo to pripomoglo k večjemu užitku in udobju. Čeprav nekateri modeli na prvi pogled izgledajo neudobni, pa se občutek na njih lahko zelo razlikuje, ko se nanj dejansko usedete. Zato je ključnega pomena, da se pred nakupom pozanimate, kako izbrati kolesarski sedež in z izbranim modelom prevozite nekaj krogov, tako v trgovini kot na prostem. Kvaliteten ponudnik koles bo zagotovo omogočil, da pred nakupom preizkusite izbrani model, da bo izbira ustrezala vašim potrebam in bo dodatno povečala vaše zadovoljstvo med kolesarjenjem. Gel prevleka za kolesarski sedež lahko dodatno razbremeni sedeče kosti in poveča užitek v vožnji.

kolesarski sedež

Nasveti za izbiro

Priporočamo vam, da si v nadaljevanju preberete še nekaj koristnih nasvetov o tem, kako izbrati kolesarski sedež, Prva stvar, na katero morate biti pozorni, je njegova oblika. Na voljo so v različnih oblikah, saj ima vsak posameznik drugačno postavo. Pri izbiri je pomembno upoštevati spol, saj so ženski modeli običajno širši in bolj trdni kot moški. Odločitev o izbiri prave oblike pa je tudi odvisna od vrste kolesarjenja, ki ga boste opravljali. Glede na to, ali se boste s kolesom vozili po mestu ali ga uporabljali za ekstremno gorsko kolesarjenje, se bo izbira oblike bistveno razlikovala. Poleg tega morate upoštevati tudi čas sedenja na njem, saj bo rekreativec na cestnem kolesu, ki presedi veliko ur, potreboval drugačno obliko kot urban kolesar, ki kolo uporablja za kratke vožnje. Zato je pomembno, da svojim prodajalcem zaupate informacije o tem, kdo bo uporabljal kolo, kje se bo vozil in koliko časa.

kako izbrati kolesarski sedež.2

Vaša gibljivost je pomembna

Poleg tega je pomembno upoštevati vašo gibljivost, ko se ukvarjamo s tem, kako izbrati kolesarski sedež. Preprost test lahko opravite tako, da sedite na tla in poskusite doseči svoje prste. Če se z lahkoto dotaknete svojih prstov na nogah, ima vaše telo dobro gibljivost. Če pa niste tako gibčni, boste potrebovali model z bolj zaobljeno obliko. Za gibčne kolesarje pa je najboljša izbira ravni model, ki zagotavlja večjo svobodo pri gibanju. Kolesarjem, ki imajo srednjo gibljivost, pa lahko prodajalci ponudijo rahlo ukrivljen model, ki je prilagojen njihovim potrebam. Zato je pri izbiri pomembno upoštevati vašo gibljivost, da boste lahko uživali v udobnem in optimalnem kolesarskem doživetju. Lahko se uporabi tudi gel prevleka za kolesarski sedež, ki je izdelan iz posebnih materialov, ki se prilagajajo obliki telesa in zmanjšujejo pritisk na kritične točke.

kako izbrati kolesarski sedež

Preprečiti neugodne bolečine pri vožnji

Kako udobno se boste počutili pri vožnji, je odvisno tudi od vašega položaja. Nekateri najraje vozijo v pokončnem položaju, medtem ko drugi raje izberejo športno ali celo aerodinamično držo. Nižji položaj sproži večji pritisk v medeničnem predelu, kar lahko privede do bolečin ali otopelosti nekaterih delov telesa. Izbira pravega modela ima pomembno vlogo v tem procesu. Model se mora popolnoma prilegati vašemu položaju, kar bo zmanjšalo pritisk na določene dele telesa in pomagalo preprečiti bolečine. S tem boste lahko uživali v udobnem doživetju brez neugodnih bolečin in težav.

kako izbrati kolesarski sedež.1

Pomembnost pravilne širine in višine za optimalno udobje med vožnjo

Širina modela je odvisna od razdalje med vašimi sedalnimi kostmi. Vsak posameznik ima drugačno razdaljo med sedalnimi kostmi, kar pomeni, da potrebujejo različno širok sedež. Za najbolj natančno ugotovitev, kako izbrati kolesarski sedež glede na širino, je treba izmeriti razdaljo med sedalnimi kostmi. To lahko storite v specializirani kolesarski prodajalni, kjer imajo za to priročna orodja. Poleg oblike, vrste in širine je pomembno tudi pravilno nastaviti njegovo višino. Pravilno nastavljen model vam bo omogočil učinkovito poganjanje koles in hkrati preprečil morebitne nevšečnosti. Rekreativni kolesarji naj ga običajno nastavijo nekoliko nižje, medtem ko je pri kolesarjenju več ur na dan najbolje, da za pomoč pri nastavitvi višine poiščete specializiranega prodajalca, ki vam bo pomagal najti najprimernejšo in najudobnejšo višino.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja