tonik za obraz1

Vedno ga nanesemo šele po čiščenju  in pred nanosom primerne kreme. Z njegovo pomočjo se s povrhnjice odstrani vse kar je ostalo na njej po umivanju (nečistoče, odmrle kožne celice, ostanki ličil, maščoba, vodni kamen ipd.). Po uporabi je zato toliko bolj gladka, sveža in ima mladosten videz. Strokovnjaki za nego priporočajo, da ga uvedemo, kot rutino k čiščenju obraza.

toniki Misha

Kako učinkuje

Tonik za obraz odstrani vse kar izsuši al pa ustvarja občutek zategovanja. Pri negi nam služi kot nosilec kreme. Po uporabi tonika je površina kože vlažna, zato se krema, ki jo želite uporabiti za nadaljno nego bolje in lažje vpije, kar pomeni da lahko bolj učinkovito opravlja svojo nalogo. Lahko rečemo, da tonik za obraz naredi pripravo za nadaljni nanos serumov ali drugih krem hkrati pa poskrbi za globinsko navlažitev.

Obstaja jih več vrst: formule na osnovi alkohola, formule na osnovi vode in glicerina ali take z vsebnostjo glikola in z dišečimi izvlečki in še formule na osnovi vode.

tonik za obraz

Tonik za obraz glede na tip kože

Če je vaša povrhnjica nagnjena k nečistočam in mastna, bodite previdni ko kupujete tonik za obraz. Uporaba v takem primeru je lahko problematična, saj jih večina vsebuje dražeče sestavine (npr. alkohol ali mentol), ki podaljša proces celjenja, kar nečistoče poslabša, hkrati pa še spodbudi dodatno izločanje maščobe v porah. Pri nakupu izberite takega, ki vsebuje sestavine, ki pomagajo pri regeneraciji in manjšajo razširjene pore.

Če je vaš obraz bolj suh in občutljiv, bodite pozorni, da ga z nakupom in nanosom napačnega artikla ne izsušimo še dodatno. Izberite produkt, ki ne vsebuje adstrigentnih snovi. Najbolj priporočljivi so tisti produkti, ki bodo kožo pomirjali in vlažil (npr. tisti, ki vsebujejo rožno vodo). Tiste, ki pa imate kombinacijo obeh tipov (suho in mastno), pa pazite, da izberete takega, ki ne vsebuje alkohola in ima sestavine, ki kožo normalizirajo.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja