lesena igrala1 (3)

Otroška igrala so odličen način, da se male radovedneže spravi ven na zrak. Če ne, jih bodo preveč prevzeli moderni pripomočki, kot so televizija, tablice, telefoni in videoigrice. Vse več raziskav, ki se ukvarja s podrobnim spremljanjem in analizo človeškega razvoja v sodobnem času, kaže na vse večji upad motoričnih spretnosti in fine motorike, kar je zagotovo posledica prevelike uporabe mobilnih oziroma pametnih naprav.

Za naše gibalne sposobnosti so namreč odgovorni možgani, ki nadzirajo vse funkcije v našem telesu. Da bi torej izboljšali splošno gibljivost in fino motoriko že dovolj zgodaj je potrebna ustrezna spodbuda mladih razvijajočih se možganov. Najboljši način, da se to doseže, pa je z povečanim gibanjem na prostem, za kar lahko učinkovito poskrbijo zanimiva otroška igrala. Popestrite jih lahko z dodatkom posebnih dekorativnih elementov, kot je okrasno kamenje različnih oblik in barv.

Te lahko postavite kar na lastnem dvorišču, če ga imate, nekatera pa so primerna tudi za notranje prostore. V primeru, da tako ali tako razmišljate o obnovi svojega dvorišča, terase, vrta ali dovoza, a ne veste, kako bi poskrbeli za celostno podobo okolice vaše hiše, razmislite o posebnem načinu dekoracije. Unikaten videz vam lahko pričara prav posebno okrasno kamenje za vrt, ki bo poživilo zunanje površine.

okrasni kamni

Otroška igrala spodbujajo gibalni in umski razvoj

Ne le razvoj motoričnih in drugih gibalnih sposobnosti, otroška igrala so lahko odličen pripomoček za igro in zabavo, na katerem se mali razvijajoči možgani lahko naučijo, kako se orientirati v prostoru, kako začutiti svoje telo ter kako poiskati najboljšo pot za premagovanje različnih ovir. Prav to je ključno za zdrav razvoj mladih možganov.

Poleg tega, da lahko otroška igrala poskrbijo za sprostitev in zabavo, so tudi najboljši način, da zvabite svoje malčke ven, kjer bodo lahko izživeli odvečno energijo, obenem pa razvijali svojo domišljijo. Tako se lahko podijo med različnimi ovirami, se spuščajo po toboganih, se igrajo v hišicah, plezajo na stolpe ali plezala, ali pa se gugajo na gugalnicah. Med zasnovo končne podobe lahko namreč sodelujete tudi sami, zato postavitev lahko prilagodite glede na njihove potrebe.

Zanimiva otroška igrala iz naravnih materialov

Izbira je torej resnično velika, vsaka posebna konstrukcija pa se lahko prilagodi in se vanjo vključijo elementi po izbiri. Tako sta na primer v otroški hišici lahko mizica in klop. Hišica je lahko samostojna ali pa del igralnega stolpa. Proste roke pa imate tudi pri izbiri barve hišice in okrasnih elementov, s katerimi lahko otroška igrala povsem odražajo osebni okus in značaj.

Vendar ni dovolj, da so funkcionalna, temveč morajo tudi povsem ustrezati vsem potrebnim standardom in zahtevam, ki zagotavljajo varno uporabo. Tako je nujno, da je na voljo ustrezna podlaga za postavitev. Različna otroška igrala je namreč možno montirati na različne podlage. Ne glede na vrsto podlage pa je potrebna izvedba ustrezne zaščite, s katero se zagotovi stabilnost konstrukcije, da ne pride do morebitnih poškodb.

Kako na unikaten način urediti okolico hiše?

Če želite popolnoma spremeniti podobo svojega dvorišča in ostalih zunanjih površin, se lahko odločite za okrasno kamenje, ki bo ne le dodalo manjkajoči estetski vtis, temveč lahko z njim poskrbite tudi za domiselno razmejitev med posameznimi zunanjimi površinami. Obenem pa je s svojo odpornostjo na različne vremenske vplive idealna rešitev za trajno olepšavo zunanjih površin.

Tudi terasam lahko okrasno kamenje doda igrivost in živahnost z različnimi večbarvnimi posameznimi kosi, ki so lahko enake velikosti in oblik. Ali pa med seboj pomešate različne oblike, velikosti, teksture in barve za še bolj pisano in igrivo podobo. Ker gre za naravni material, pri katerem noben kos ni popolnoma enak drugemu, se lahko lepo ujema tudi s stavbnim pohištvom.

lesena igrala (2)

Okrasno kamenje za vrt popestri zelene površine

Zelena barva resda pomirja, in nič se ne more primerjati z občutkom miru, ko se sproščate na svoji terasi ali vrtu med zelenjem. A za popestritev lahko poleg različnih vrst rastlin dodate okrasno kamenje z ognjene rdečimi marmornatimi odtenki. Tisti, ki imate lončnice, že veste, da ga lahko uporabite tudi v cvetličnih loncih tako notranjih kot zunanjih rastlin.

Mešanje različnih barvnih odtenkov pa pripomore k doseganju prefinjenega in dovršenega videza. Kljub temu pa naj vas pri tem nikar ne zanese, saj boste tudi sami verjetno najbolj zadovoljni, če bo okrasno kamenje zgolj dodalo manjkajočo noto, ne da bi pri tem porušilo že obstoječe zasnove vaših zunanjih površin.

Poiščite svojo najljubšo barvo in obliko

Na voljo so vam prodniki belega ali črnega marmorja v zaobljeni obliki in v več različnih dimenzijah. Če vam je všeč okrasno kamenje srednjih velikosti, bodo za vas najbolj primerne dimenzije 40-60 mm ali 25-40 mm premera. Za tiste, ki jim estetsko bolj ustrezajo manjše velikosti, pa lahko izbirajo med tremi različnimi premeri: 15-25, 7-15 in 5-12 mm.

Ljubitelji toplejših in bolj živih odtenkov imajo na voljo izbirati med zaobljenimi prodniki rdečega, rumenega, zelenega in modrega marmorja. Ravno tako so prečudoviti prodniki rožnatega in kristalno rožnatega marmorja, ki vključujejo različne prelivajoče se temnejše in svetlejše odtenke.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja