robotski sesalniki (3)

Za enostavnejše čiščenje in za urejen dom vam ni več treba niti migniti z prstom, saj sodobni gospodinjski pripomočki poskrbijo za vse. Za mokro čiščenje so vam na voljo zmogljive vsestranske naprave, kot je robotski pomivalec tal, ki si ga lahko ogledate na spletni strani Roborock: https://www.roborock-shop.si/kategorija/robotski-sesalniki/.

Medtem bo za suho čiščenje odlično poskrbel kvaliteten akumulatorski sesalnik, ki je plod najnovejše tehnologije. Ker pa je ključna vsestranskost, so najsodobnejši modeli tako optimizirani, da ponujajo tako mokro kot suho čiščenje. To pa jim omogočata zmogljiv sesalni motor ter izredno močna baterija.

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri nove naprave?

Pred nakupom si postavite nekaj osnovnih vprašanj, da se boste lažje odločili. Najprej se vprašajte, kakšna tla imate doma. Zelo pomembno je, da nov akumulatorski sesalnik izberete glede na površino, ki jo boste čistili z novo napravo. Ali imate položen laminat, parket ali keramiko? Morda pa imate v različnih prostorih različne materiale. Tudi to je treba upoštevati.

V tem primeru boste morali izbrati akumulatorski sesalnik z opcijo nastavitve intenzivnosti močenja za vsak prostor posebej. Razmislite tudi o tem, ali potrebujete praznilno postajo. Ta napravi omogoča, da izprazni svoj košek v vrečo. Na tak način se podaljša interval praznjenja prahu. Ravno tako je potreben razmislek o tem, ali potrebujete aktivno pomivanje ali je dovolj le robotsko brisanje. Če ni dovolj le brisanje, bo boljša rešitev robotski pomivalec tal.

robotski sesalniki1 (2)

Kaj vse ponuja kvaliteten akumulatorski sesalnik?

Izredno zmogljiv in učinkovit model s svojimi izpopolnjenimi lastnostmi popolnoma spremeni uporabniško izkušnjo. Visoko učinkovitost in zmogljivost zagotavlja baterija, ki zmore 5.200 mAh, medtem ko sesalna moč znaša 5.100 Pa. Sodobni akumulatorski sesalnik ima dve posodi, eno za sesanje in eno za vodo. Posoda za sesanje ima kapaciteto 400 ml, medtem ko posoda za vodo sprejme 200 ml.

S svojo robustno obliko zmore premagovanje ovir, ki so največ dva centimetra privzdignjeni od površine. Kljub robustnemu videzu pa je akumulatorski sesalnik še vedno dokaj lahek, saj njegova teža znaša samo 3,7 kg. Izredno zmogljiva baterija zagotavlja 180 minut delovanja, medtem ko se napolni v 6 urah.

Odlično se tudi obnese v prostorih z domačimi ljubljenčki. Po zaslugi v celoti gumiranih krtač nove generacije se posesane dlake manj zapletajo, medtem ko stranska krtača zelo natančno pobere tudi dlako, ki se zavleče po kotih. Najsodobnejši akumulatorski sesalnik ima optimizirane motorje, ki zagotavljajo izredno tiho delovanje, s čimer je minimalno moteč za vašega ljubljenčka. Moč sesanja lahko preprosto nastavite na aplikaciji, s tem pa tudi vplivate na glasnost naprave.

Vrhunski robotski pomivalec tal s številnimi funkcijami

Na voljo vam je bogata ponudba različnih modelov z vsestransko funkcionalnostjo, ki zagotavlja dvakrat večjo sesalno moč. Najnovejši robotski pomivalec tal je opremljen z nadgrajenim in izpopolnjenim sistemom HyperForce. Kot že ime pove, omogoča še posebej visoko moč sesanja, ki lahko znaša do 4.200 Pa. Posoda s kapaciteto 350 ml omogoča pomivanje površine do 300 m2, ravno tako pa je možno načrtovano čiščenje in čiščenje na različnih stopnjah.

Tehnološko izpopolnjen robotski pomivalec tal je opremljen z natančno navigacijo, ki omogoča učinkovito načrtovanje poti. Načrtovanje poti je možno za čiščenje podnevi in ponoči. Tako lahko ustvarite različne izredno natančne modele za posamezna območja vašega doma.

Omogočeno je tudi večnivojsko skeniranje, s katerim lahko načrtujete čiščenje do štirih različnih nadstropij, za vsako je možen drugačen izris tlorisa. Pri izrisu pa lahko pri vsakem nadstropju določite tudi do deset območij, za katere ne želite, da bi jih robotski pomivalec tal obdelal, torej jih med delovanjem izpusti.

Nekatere naprave imajo tudi samočistilni sistem

Večina prejšnjih modelov te opcije še ni imela, medtem ko so novejše različice pogosto opremljene s samočistilnim sistemom. To je še posebej koristno, ko se v napravi za mokro-suho sesanje hitro nabere preveč umazanije. Zato imajo najnovejši modeli valjčne krtače, ki jih očisti samočistilni sistem. Za aktivacijo vam ni potrebno mazati rok, saj ga aktivirate s pritiskom na gumb.

Da bi se izognili neprijetnim vonjavam med praznjenjem oziroma čiščenjem rezervoarja za umazano vodo, lahko izberete model, ki je združljiv s čistilni raztopino. Ta lahko izloča vonj eteričnega vonja, ki tako po čiščenju pusti prijeten in svež vonj.

Prednosti sodobnih naprav za mokro-suho čiščenje

Ne glede na nivo umazanosti vam najsodobnejše naprave za mokro-suho čiščenje omogočajo ohranjanje čistega prostora tudi pri na videz nemogoči nalogi, kot je obsežno razlitje pijače ali prevrnitev hrane. To pa tudi pomeni, da je robotski pomivalec tal odličen za gospodinjstva z otroki in hišnimi ljubljenčki, ki so zelo nepredvidljivi in hitro lahko povzročijo velik nered.

Poleg zmogljivosti pa akumulatorski sesalnik, ki ga prodaja podjetje Roborock, z enim polnjenjem očisti dokaj veliko površino, saj v 35 minutah lahko obdela 280 m2. Pri izbiri upoštevajte tudi zmogljivost rezervoarjev za umazano in čisto vodo. Če vas čakajo bolj obsežne naloge, je zelo priročen velik rezervoar za vodo, kar še posebej velja za prostore, kot je kopalnica. Tako se vam ni treba med delom prepogosto ustavljati in prazniti ter ponovno polniti rezervoarja, in lahko prihranite dragoceni čas in energijo.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja