lpg pomlajevanje obraza

Če so še pred nekaj leti za mladosten videz bili potrebni face-liftingi in različni operativni posegi, je danes trend popolnoma drugačen. Vse več žensk (in tudi moških) se odloča za nekirurško pomlajevanje obraza, ki ne zahteva bolečih operativnih posegov  in dolgega zdravljenja, vendar je kljub temu še vedno učinkovito in daje odlične rezultate. Tovrstne posege izvajajo estetski strokovnjaki v lepotnih klinikah in spa centrih, ki imajo ustrezna usposabljanja, izkušnje in opremo. Veliko tretmajev se izvaja s pomočjo posebnih naprav, pa tudi profesionalnih kozmetičnih izdelkov, kot so serumi, olja, maska za obraz ipd. Kljub učinkovitosti lepotnih tretmajev pa sta skrb za kožo in ustrezna vsakodnevna nega  tista, ki podaljšujeta njihovo učinkovanje ter ohranjata vaš mladosten videz.

maska za obraz1 (1)

Metode za nekirurško pomlajevanje obraza

Okoli 30. leta se na obrazu začnejo pojavljati prvi vidni znaki staranja kože. Največkrat gre za manjše gubice in suho kožo, z leti pa se gubice večajo in pojavljajo na novih mestih, vedno bolj izpostavljeni pa postanejo tudi pigmentni madeži. Znaki staranja kože so največkrat manj čvrsta in povešena koža, koža brez sijaja, gube, suha in stanjšana koža ter starostne pege. Vse to lahko do neke mere upočasnite z uporabo kakovostnih kozmetičnih izdelkov (serumi, kreme z globinskim delovanjem, maska za obraz, kakovostna čistila), prehrano, veliko tekočine in zdravim življenjskim slogom. Kljub temu pa staranju ne more ubežati nihče, zato lahko bližnjico do mladostnega videza najdete v neinvazivnih metodah za mladosten izgled.

Med najbolj popularnimi in učinkovitimi metodami za pomlajevanje obraza so:

  • LPG endermolift terapija
  • cryo terapija,
  • diamantni piling,
  • radialna endodermna terapija,
  • radiofrekvenca,
  • ultrazvočna terapija.

pomlajevanje obraza1 (1)

LPG endermolift terapija

LPG endermolift terapija za pomlajevanje obraza je nekirurški in povsem naravni lifting, kjer z globinsko masažo spodbudimo proizvodnjo kolagena in elastina. Masažna glava posebne naprave stimulira kožo s prijetnimi enakomerni pulzi. Terapija v programu za celostno pomlajevanje obraza traja od 15 do 30 minut, bolj napeta koža, manjše gubice in svež videz pa so opazni že po prvem tretmaju. Po tretmaju je koža sijoča in oskrbljena s kisikom. Za še boljši učinek lahko terapijo po želji kombinirate z drugimi nekirurškimi terapijami, npr. Cryo ali ultrazvočno terapijo.

Cryo derm terapija

Cryo derm terapija se izvaja s posebnim cryo aparatom, ki združuje različne nastavke različnih velikosti, s katerimi se dosegajo različni rezultati. Pomlajevanje obraza brez kirurškega posega s Cryo derm terapijo obsega 4 tehnike,  delujejo pa na podoben način kot knajpanje, s katerim se koža očisti, iz nje se odstrani odmrle celice in doseže enakomeren ten kože, s čimer koža postane napeta in čvrsta.

pomlajevanje obraza.1 (1)

Diamantni piling

Diamantni piling je neinvazivna metoda za pomlajevanje kože, kjer s posebnim aparatom odstrani vrhnje plasti odmrle kože, kar spodbudi kolagenska vlakna in elastin ter pospeši rast novih celic v globji plasti povrhnjice. Sama terapija traja od 20 do 30 minut, po njej pa so vidne izboljšave poškodb kože zaradi sonca, manjše pore, gube in pigmentni madeži. Diamantni piling je učinkovit način za odstranjevanje različnih nepravilnosti na koži, na primer poškodb zaradi pretiranega izpostavljanja soncu, brazgotin zaradi aken, povečanih por in ogrcev ter pigmentnih sprememb. S terapijo se preprečuje prezgodnje staranje in izboljšamo splošen izgled kože.

pomlajevanje obraza (1)

Radialna endodermna terapija

Gre za vakuumsko masažo, ki traja 15 do 30 min in izboljšuje prepustnost majhnih krvnih žilic, zaradi česar se poveča pretok naravnih hranilnih snovi, lastnih encimov, kisika in oligo elementov. Namen terapije je gladka, napeta, čvrsta in pomlajena koža.

Radiofrekvenca

Radiofrekvenca je metoda za pomlajevanje obraza, kjer se enakomerno segreva podkožje in globlje ležeče tkivo, kar privede do boljše prekrvavitve, pospešenega delovanja se metabolizma, povečanja mišičnega tonusa ter aktivacije fibroblaste in tvorbe novega kolagena. Segrevanje namreč privede do trenutnega krčenja kolagenskih vlaken, obenem pa stimulira fibroblaste, da začnejo intenzivno proizvajati nova kolagenska vlakna. Po terapiji je koža bolj čvrsta, napeta in sijoča.

pomlajevanje obraza2 (1)

Ultrazvočna terapija

Ultrazvočna terapija se uporablja s pomočjo UV aparata, ki s svojimi frekvencami pomaga pri boljši absorpciji in penetraciji aktivnih sestavin v globje plasti kože. Tretma poteka tako, da kožo najprej očistimo, jo namažemo z vitaminskimi in peptidskimi serumi, ki deluje kot nekakšna maska za obraz, ter jo z ultrazvokom in nežno masažo vtiramo v notranjost kože. Sama terapija traja 10 do 20 minut. Še posebej priporočljiva je za tiste, ki jih muči izsušena in pusta koža.

maska za obraz (3)

Vsakodnevna nega, kozmetika in maska za obraz

Za največjo učinkovanje lepotnih tretmajev pa ni dovolj samo redno izvajanje terapij, temveč tudi vsakodnevna skrb za kožo. Ta se začne pri umivanju in ustrezni negi s kozmetičnimi izdelki. Vsaj enkrat na teden naj se na vas znajde učinkovita maska za obraz, ki bo koži povrnila mehkobo in sijaj. Maska za obraz je lahko izdelana tudi doma, na naraven način. Poleg nege je pomembno tudi, da kožo zaščitite pred vremenskimi vplivi (uporaba UV zaščitne kreme poleti) kot tudi to, kaj dajete vase – hrano, pijačo in prehranska dopolnila. Za mladosten videz kože je priporočljivo tudi uživanje kolagena, čigar količina v koži začne po dvajsetem letu upadati.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja