oblikovanje vabila

Se vam obeta praznovanje rojstnega dneva in bi radi povabili večje število ljudi? Morda pa vas kmalu čaka poroka, in še ne veste, kako bi se lotili vseh podrobnosti glede organizacije. Posebna težava je seveda oblikovanje vabil, sploh če sami nimate možnosti, da ustvarite lepo, dovršeno besedilo na ustrezno izbranem tipu papirja.

Morda ste pravkar pomislili, da je povsem dovolj, če se te naloge lotite kar sami doma v programskem orodju Word, ki se tudi sicer najpogosteje uporablja pri delu in za zasebne namene. Vendar to ima svoje pomanjkljivosti. Če bi radi izvedeli, kaj je oblikovanje vabil, in kaj pridobite, če to delo prepustite izkušenim oblikovalcem, potem berite naprej.

oblikovanje vabila po meri1

Pomanjkljivosti računalniške opreme za domačo rabo

Kot rečeno, načeloma se lahko tega lotite tudi sami, a običajno navadna računalniška oprema ne omogoča možnosti, da besedilo ustrezno pripravite za tisk, vzame vam več časa, predvsem pa nimate veliko izbire med različnimi velikostmi papirja. Težava domačih tiskalnikov je tudi v tem, da za tisk in oblikovanje vabil ne morete uporabiti kakšne drugačne vrste papirja, na primer bolj debelega, ker ga naši tiskalniki običajno ne sprejmejo.

Za posebne priložnosti, kot je poroka, si verjetno želite nekaj posebnega, kar pomeni, da bi bilo bolje uporabiti posebno vrsto papirja. Če želite res narediti vtis na povabljene, je bolj smiselno to nalogo prepustiti strokovnjaku, ki bo za vas ustvaril profesionalno izdelano vabilo.

oblikovanje vabila po meri

Ne pozabite na podrobnosti

Ko razmišljamo tem, kaj je oblikovanje vabil, in katere zahteve morajo biti izpolnjene, da bomo zadovoljni s končno podobo, moramo upoštevati tudi nekaj glavnih smernic. Če gre za poslovno srečanje, bo dizajn bolj klasičen, sodoben, lahko pa je tudi tematski. Žive barve na pisanem papirju ter posebna tipografija pa so veliko bolj zaželene pri rojstnodnevnih vabilih.

Glede na to, da je oblikovanje vabil odvisno od samega namena, torej vrste dogodka, na katerega vabite svoje bližnje, prijatelje ali sodelavce, je tudi pri tem potrebno paziti na nekaj podrobnosti. Drugačne zahteve bodo pri končnem izdelku, če je ta namenjen praznovanju obletnice, ali če je namenjen praznovanju kakšnega poslovnega dosežka.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja