zavarovanje za tujino

Se odpravljate na potovanje? Morda službeno ali za raziskovanje tujih dežel? V vseh primerih potovanja je pripročljivo zavarovanje za tujino. Ker nesreča nikoli ne počiva, je brezskrbnost velik podatek pri potovanju izven naše države. Verjetno bi radi uživali na svojem dopustu, oziroma se popolnoma osredotočili na delo na službenem potovanju? Brez preglavic in skrbi, kje in kdaj se nam lahko pripeti kakšna nezgoda.

Zato si je pametno pred vsakim odhodom iz države zagotoviti zdravstveno zavarovanje za tujino. To lahko danes sklenete tudi na spletu.

zavarovanje za tujino4

Katero zavarovanje za tujino je pravo zame?

To je odvisno od tega kolikokrat potujete oziroma odhajate z države. V primeru, da greste enkrat do dvakrat letno na dopust je najbolj primerna vezava za določen čas. To je takrat, ko veste točne datume odhoda in prihoda. Če pa so vaša potovanja redna pa je pametno skleniti letno zavarovanje za tujino.

zavarovanje za tujino2

Riziko odpovedi

Ob rezervaciji potovanja je vedno možnost, da je let odpovedan, zbolite ali pa se zgodi nepričakovan dogodek zaradi katerega ne morete odditi z države. V tem primeru vam veliko ponudnikov krije riziko odpovedi.

Rizika odpovedi je namenjena vsem, ki potujete v lastni režiji, kar pomeni, da rezervacij in nakupov ne opravite pri turističnih agencijah. Izbirate lahko med osnovnim in razširjenim kritjem. Osnovno kritje krije odpoved zaradi bolezni ali poškodbe, pri razširjenem kritju pa so poleg zdravstvenih težav razlogi za odpoved lahko tudi težave pri nosečnosti, izguba službe, pomanjkanje snega na smučiščih, odpoved poroke ali poročnega potovanja, obsežna škoda na domačem naslovu itd…

zavarovanje za tujino3

Kako izberem pravo premijo?

Izbira premije je odvisna, kam potujete, trajanja potovanja in vrste sklenitve (posamezno, družinsko ali skupinsko). Če sklepate zavarovanje za tujino zase za Hrvaško, ti lahko zadostuje kritje do 25.000 €, če pa potujete v ZDA, vam nujno priporočamo, da izberete najvišje kritje. Saj se v primeru, da do nezgode ali bolezni pride v ZDA, težje vrnete v domovino kot iz Hrvaške. Zato nastanejo višji stroški.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja