sportne stave

Športne stave so že nekaj časa priljubljene, vendar pa moramo poleg sreče imeti tudi nekaj osnovnih znanj, da bomo lahko čim bolj uspešni. Najprej moramo ločiti različne vrste: obstajajo glavne ali dvojne športne stave, na točen izid, na rezultat ob polčasu / končni rezultat, na več / manj, handicap, zadetek obeh ekip itd. Tako stavimo lahko bodisi na eno ali drugo ekipo, na neodločen rezultat, ali bo na tekmi rdeči karton ali enajstmetrovke, na vsaj en zadetek obeh ekip ali pa na to, da bo ekipa zadela več ali manj golov. Lahko tudi točno napovemo zmagovalca ter mnoge druge opcije. Več informacij o tem lahko najdete tudi na naslednji povezavi: https://www.sportne-stavnice.com/sportne-stave.

sportne stave1

Vplačevanje ter izplačevanje dobitkov

Vsaka stavnica ima različne pogoje glede vplačil ter izplačil, zato jih temeljito preverimo še preden nakazujemo denar na račun za športne stave. Najenostavneje bodo transakcije stekle, če bomo za izplačilo izbrali isto metodo kot za vplačilo. Najpogostejši načini so prek treh oblik: digitalna denarnica ponudnika Skrill (s prejšnjim imenom Moneybookers), ki hitro ter ugodno zagotavlja prenos sredstev, nadalje nakazilo na tekoči račun, v kolikor ne želimo prve opcije, vendar bo za opravljeno storitev treba počakati nekaj dni, ali pa kupimo posebno kartico PaySafeCard na vseh prodajnih mestih s to oznako. S slednjo prejmemo svojo kodo in z njo varno opravimo nakazilo, njena pomanjkljivost pa je, da nanjo ne moremo prejeti dobitka.

športne stave1

Kako pa je z davkom na športne stave?

Tudi vprašanje davka je na mestu, ko gre za športne stave. Na domačih stavnicah ga bomo plačali že ob vsakem nakazilu, ob višjih dobitkih pa bo obračunan samodejno. Tuji ponudniki ga ne obračunavajo, niti nam ga ni potrebno prijaviti pri davčni napovedi, spremljajmo pa morebitne spremembe na tem področju, saj se bo morda zakonodaja čez določen čas spremenila in temu ne bo več tako.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja