Večina bodočih mamic se sooča s strahom pred porodom. Strah pa je popolnoma razumljiv, saj gre za veliko življenjsko spremembo. Da bi bil ta strah čim manjši, se je potrebno opremiti z vsem razpoložljivim znanjem, ki je na razpolago, saj se boste le z dobro informiranostjo znebili vseh dvomov, ki se vam morda v tem trenutku porajajo.

V pomoč vsem bodočim mamicam in očetom je lahko edinstvena šola za starše, ki jo lahko najdete na spletni strani Veva, ki se je lahko udeležite prek spleta. Ne le, da boste lahko izvedeli podrobneje o vsem, kar se dogaja z ženskim telesom pred, med in po porodu, ampak boste lahko obenem izvedeli, kako lahko vaš strah tudi vpliva na sam potek poroda.

Kaj vse vas lahko nauči kakovostna šola za starše?

Predvsem bo najbolj koristno pridobiti znanje o vseh najpomembnejših podrobnostih, povezanih s samim porodom: kako natančno poteka, kako in kje izbrati ustrezno porodno okolje ter kako se odločiti, katero osebo želite imeti prisotno ob porodu. Ravno tako je zelo pomembno podrobneje znanje o posameznih porodnih dobah ter kaj vas čaka v vsaki od teh faz.

Seveda boste s tem znanjem bolje seznanjeni z odgovorom na vprašanje kako roditi, vendar vas bo kakovostna šola za starše naučila predvsem kako roditi lepo. Vsaka porodnica si namreč želi izkusiti to neponovljivo izkušnjo s čim manj dodatnega stresa.

šola za starše

Kako zmanjšati strah pred porodom?

Strah je verjetno eno od glavnih čustev, ki se pred porodom loteva tako nosečnice kot njenega partnerja. Vendar edini način za premagovanje strahu je, da se dobro opremite z vsem potrebnim znanjem. Le na ta način boste lahko poskrbeli, da bo vaša osebna izkušnja ob prihodu otroka na svet potekala čim bolj tekoče in brez živčnosti ter stresa.

Spletna šola za starše vam bo pomagala odgovoriti tudi na bolj globlja vprašanja, ki se tičejo vašega čustvenega ravnovesja. Od kod izvira vaš strah? To je le eno od najpogostejših vprašanj, na katera boste iskali odgovore s pomočjo vodstva strokovnega osebja.

šola za starše1.2

Spoznajte svoj strah in ga premagajte

Za učinkovito premagovanje strahu pa je nujno najprej prepoznati, in se vprašati, kaj je v resnici tisto, česar vas je strah. Le s tem prvim korakom boste lahko začeli razreševati svoje dvome in negotovosti že v obdobju nosečnosti. Med drugim vam bo šola za starše pomagala ugotoviti tudi, kako točno strah vpliva na delovanje vaših možganov, kar posledično lahko tudi vpliva na potek poroda.

šola za starše1.3

Ostanite zvesti svojim željam

Ne le načrtovanje in sestavljanje seznama stvari, ki jih boste potrebovali, ko nastopi dan poroda, izredno pomembno je tudi, da pri celotnem obdobju nosečnosti in tudi med in po porodu ostanete v stiku s sabo in z svojimi lastnimi potrebami in željami. To pa je možno le z odprto komunikacijo z vsemi ljudmi, ki bodo z vami šli skozi celoten proces, naj bo to partner, morda vaši starši ali strokovno osebje.

Tudi zato je koristno, da se z vsemi ljudmi, ki vam nudijo podporo, pogovarjate o svojih dvomih in skrbeh. Pri tem vam bo v dodatno podporo tudi Veva, spletna šola za starše, kjer vam bodo v pomoč s svojimi neprecenljivimi nasveti izkušene babice in ostalo strokovno osebje.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja