ploščice imitacija lesa 2

Pri opremljanju doma so talne ploščice nepogrešljive v marsikaterem prostoru. Z vedno večjo ponudbo vzorcev, oblik, velikosti in imitacij te niso več omejene samo na kopalnico in shranjevalne prostore, temveč postajajo osrednja obloga tudi v kuhinjah, jedilnicah, dnevnih prostorih in na zunanjih terasah. Veliko priljubljenost so v zadnjem času dobile ploščice imitacija lesa, ki v enem združujejo tako estetiko kot praktičnost. Zaradi videza in tehničnih lastnosti imajo to sposobnost, da v prostor vnesejo naraven izgled in toplino, hkrati pa nudijo neprimerljivo trajnost in enostavnost vzdrževanja. Kvalitetne ploščice imitacija lesa, kot se jih dobi pri ponudniku Keramoteka, ponujajo popolno kombinacijo lepote, vzdržljivosti in praktičnosti. Klikni tukaj in preberi, kako enostavno najti popolne talne ploščice, ki bodo tvojemu domu dodale značaj in eleganco    , obenem pa zagotovile funkcionalno dolgotrajno rešitev.

izbira talnih ploščic

Talne ploščice so primerne za vsak prostor

Talne ploščice so ključni element v svetu notranjega oblikovanja, saj ponujajo ogromno raznolikost v vizualnem smislu, ki jo je mogoče prilagoditi skoraj vsaki estetski in funkcionalni zahtevi prostora. Razpon materialov od keramičnih do porcelanastih talnih ploščic omogoča notranjim oblikovalcem in lastnikom domov, da izbirajo med širokim spektrom barv, tekstur in vzorcev. Ta raznolikost ne omogoča le, da si prostor opremiš popolnoma po svojih željah, zagotavlja tudi, da se lahko za vsak prostor v domu najde najbolj idealna rešitev. Če je nekdaj veljalo, da za dnevni prostor ali spalnico zaradi vzbujanja hladnega občutka niso najbolj primerna rešitev, pa ploščice imitacija lesa razbijajo to mišljenje. Te se lahko tako približajo naravnemu izgledu parketa ali laminata, da na prvi pogled sploh ne boš opazil/a razlike.

talne ploščice

Za zunanje in notranje prostore

Ploščice imitacija lesa so primerne tako za notranje kot zunanje prostore, med njimi pa je nekaj razlik. Tiste, ki se uporabljamo v zunanjih prostorih, morajo biti odporne proti drsenju, različnim vremenskim pojavom, mrazu in tudi večjim obremenitvam, medtem ko so tiste za notranje prostore veliko bolj estetsko dovršene in imajo izpiljene detajle. Pri izbiri je estetika ena izmed najpomembnejših vidikov, ampak prav tako je pomembna tudi praktičnost. Razmisli o prostoru, izpostavljenosti vodi, možnostim obrabe in tudi neljubih nesreč. Poleg tega razmišljaj široko in izbiro prilagodi že obstoječi paleti barv, tekstur in materialov v prostoru. Le tako se bo tvoja izbira najbolje ujemala z dekorjem.

ploščice imitacija lesa

Zakaj so kvalitetne ploščice imitacija lesa tako priljubljene?

Ploščice imitacija lesa so posebne in priljubljene v tem, da združujejo lepoto naravnega materiala in vzdržljivost keramike. Ne glede na to, ali jih nameščaš v kuhinji, kopalnici ali dnevnem prostoru, te talne ploščice ponujajo dolgotrajno rešitev brez skrbi zaradi poškodb, ki jih lahko povzroči padec trdega predmeta, razlita voda ali obraba zaradi premikanja pohištva. Edinstvena kombinacija estetike in funkcionalnosti omogoča tudi, da se ploščice imitacija lesa popolnoma ujemajo z različnimi slogi notranjega oblikovanja. Poleg estetske prilagodljivosti imajo tudi izjemne prednosti v smislu vzdrževanja. So odporne na madeže, praske in obrabam kar je še posebej pomembno v domovih z majhnimi otroki ali hišnimi ljubljenčki, kjer je vsakodnevno življenje velikokrat nepredvidljivo.

ploščice imitacija lesa 1

Poigraj se z različnimi stili in vzorci

Z združevanjem in kombiniranjem ploščic imitacija lesa z različnimi vzorci, barvami in teksturami je mogoče ustvariti edinstvene in privlačne prostore. Tako lahko kombiniraš tople in rustikalne teksture ploščic lesa z elegantno gladkostjo klasičnih porcelanastih oblog. Ali pa izbereš temne odtenke, ki ga popestriš s pisanimi orientalskimi vzorci in barvami. Dovoli si stopiti iz okvirjev ter z malce domišljije in občutka za oblikovanje izrazi edinstvenost in harmonijo prostorov.

Rešitev za dodajanje topline

Talne ploščice so priljubljena izbira za obloge v mnogih domovih, vendar pa imajo tudi eno slabost. To je hladen občutek materiala, kar lahko v zimskih mesecih mesecih povzroči nekaj neudobja. Vendar tudi za to obstaja rešitev. V sodobnih domovih se v takšnih prostorih, kjer bo po tleh keramika, največkrat vgrajuje talno gretje. To se namesti neposredno pod talne ploščice, in sicer tako, da skozi tanke grelne elemente teče topla voda ali električni kabel. Ta sistem oddaja enakomerno toploto po celotni površini tal, kar pomeni, da talne ploščice na dotik niso hladne. S to rešitvijo boš lahko brezskrbno vedno hodil/a bosa. Kaj pa če talno gretje ni možnost? Potem lahko toplino keramiki dodaš s preprogami, ki jih položiš na območja, kjer se največ nahajaš.

talne ploščice 2

Keramoteka, klikni tukaj in se dogovori za ogled

Njihovo celotno ponudbo zunanje in notranje keramike ter outlet ponudbe si je mogoče ogledati na spletni strani ter oddati povpraševanje za izbrane izdelke. Pohvalijo se lahko s široko izbiro in pestrim asortimanom, ki si ga je mogoče ogledati tudi v živo. V salonu keramike v Šmarju Sap si lahko ogledaš izdelke številnih priznanih španskih, portugalskih in italijanskih proizvajalcev. Ker gre za salon zaprtega tipa, se je za obisk potrebno predhodno dogovoriti. V prijetnem ambientu se ti popolnoma posvetijo in olajšajo velikokrat stresen in težek proces izbire in nakupa. Z dolgoletnimi izkušnjami na področju prodaje in polaganja keramike ti bodo pomagali najti konstruktivne in inovativne rešitve za še tako zahtevne želje.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja