turistično zavarovanje2

V teh negotovih časih morda potovanja trenutno res niso v prvem planu. A nedvomno je vse več tudi takšnih posameznikov in družin, ki si v tem pred pomladanskem času že predstavljajo, kako se sproščeno sprehajajo na plaži in čofotajo v morju. Vendar je kljub temu potrebno poskrbeti za varnost. Le tako bodo vaše počitnice lahko res brezskrbne.

Čas dopustov je vse bliže, zato se bo kmalu vse več ljudi odločalo za rezervacije za najrazličnejše destinacije. Da bi si res zagotovili vso zdravstveno in finančno varnost vseh družinskih članov med dopustovanjem, je vsekakor zelo priporočljivo skleniti še zavarovanje v tujini, ki je še posebej primerno za vse, ki potujete za točno določeno obdobje.

zavarovanje v tujini

Kako izbrati v poplavi različnih ponudnikov?

Vrste in oblike različnih zavarovanj se med seboj seveda razlikujejo, saj so odvisne tudi od posameznih ponudnikov, ki svojo ponudbo prilagodijo glede na njim znane podatke. Verjetno se tudi vi sprašujete, kako izbrati ustrezno turistično zavarovanje. Se je bolje zavarovati za določen čas ali je morda bolj smiselno skleniti letno turistično zavarovanje?

Svetujemo vam, da si ponudbo ogledate najprej prek spleta, saj lahko veliko podatkov dobite že po nekaj klikih. Pri svoji odločitvi pa upoštevajte predvsem, koliko časa nameravate potovati, ali gre le za počitnice, ali pa morda načrtujete redno potovanje do določene destinacije zaradi poslovnih obveznosti. Glede na te informacije boste tudi lažje sprejeli končno odločitev. V primeru dvomov pa je v vsakem primeru najbolje, da se po nasvet obrnete na strokovnjake, ki so specialisti za zavarovanje v tujini.

turistično zavarovanje4

Pričakuj najboljše, pripravi se na najhujše!

Tudi če ne potujete ali ne dopustujete v tujih krajih pogosto, se je potrebno zavedati vseh možnih nezgod, ki se vam lahko zgodijo, in je zato dobro, da se nanje pripravite. Ko bivate izven varnosti svojega doma, ste bolj izpostavljeni novim, nepredvidljivim dogodkom, ki sicer običajno prinesejo veliko vznemirljivih in lepih spominov. A se obenem morate zavedati možnosti, da se vaša sreča lahko hitro obrne in brezskrbno dopustovanje hitro postane prava polomija.

Ne glede na to, ali potujete službeno ali zasebno, je dobro imeti sklenjeno ustrezno zavarovanje v tujini, ki vam bo zagotovilo povrnitev stroškov v primeru, da pride do kakršnekoli nesreče.

turistično zavarovanje

Možno je skleniti zavarovanje v tujini za celo leto

Značilnost takšne oblike zavarovanj je predvsem ta, da ga sklenete za daljše obdobje, v katerem lahko potujete kolikokrat želite, saj število potovanj ni pomembno. V primeru, da načrtujete več krajših potovanj v obdobju enega leta, to so lahko torej dopusti ali poslovna potovanja, je za vas najbolj primerno letno turistično zavarovanje za večkratna potovanja po 90 dni.

To pomeni, da če potujete s svojo družino in se v obdobju enega leta odpravite na dopust vsaj štirikrat, dopust pa traja po osem dni, vas bo takšno osnovno družinsko osemdnevno zavarovanje v tujini stalo 22,50 evrov, kar skupno znese 90 evrov za eno leto.

zavarovanje v tujini6

Kdo lahko sklene družinsko zavarovanje v tujini?

Družinsko zavarovanje v tujini lahko sklenejo tisti zavarovanci, ki so v sorodstvenem razmerju. Pri tem kot družina šteje par, ki živi v skupnem gospodinjstvu, starši skupaj z otroki, stari starši z vnuki ter bratje in sestre.

Da lahko sklenete takšno zavarovalno polico, pa je potrebno izpolnjevati nekaj pogojev. Prijavita se lahko najmanj dve osebi, ki lahko pripadata največ dvema različnima generacijama, prijavljene osebe pa morajo imeti skupno prebivališče. Starost otrok je lahko do vključno 26 let. Posebnih omejitev glede maksimalnega števila oseb, ki lahko sklenejo družinsko turistično zavarovanje, ni.

turistično zavarovanje1

Kdo lahko sklene turistično zavarovanje?

Na splošno velja, da ga lahko sklene vsak, ki potuje izven svoje matične države in želi biti zavarovan za celoten čas bivanja v tujini. Pri tem ni zgornje omejitve pri starostni meji, razen v primeru rizika odpovedi.

Z doplačilom lahko tudi starejši od 75 in 85 let lahko sklenejo turistično zavarovanje, medtem ko se otroci vseh starosti lahko zavarujejo pod enakimi pogoji kot odrasli, pri čemer veljajo tudi enake premije. Takšno turistično zavarovanje je namenjeno vsem Slovencem, ki potujejo izven matične države, ne glede na to ali se odpravljajo tja za daljše ali krajše obdobje. Velja po celem svetu, razen v državi, v kateri imate prijavljeno stalno prebivališče.

turistično zavarovanje3

Kako se lahko zaščitite v primeru odpovedi?

Vsi, ki potujete v lastni režiji, torej svojih rezervacij in nakupov ne nameravate opraviti pri turističnih agencijah in podobnih družbah, lahko sklenete posebno turistično zavarovanje rizika odpovedi. To je možno za vse osebe do starosti 75 let.

Sklenejo ga lahko družine, pari in posamezniki oziroma več posameznikov. Ena od prednosti takšnih oblik polic je, da je na eni polici lahko več parov in tudi več družin, a bo veljala le za tisti par oziroma za tisto družino, kateri pripada družinski član, ki uveljavlja to zavarovalno polico. Enaki pogoj velja tudi v primeru, ko to polico želi skleniti posameznik. Pri tem pa velja pomembno opozorilo, namreč iz takšne police so izključene pretekle poškodbe oziroma kronične bolezni.

V izogib vsem neljubim težavam, pa se je še pred sklenitvijo zavarovalne police smiselno posvetovati s specialisti za zavarovanje v tujini.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja