vgradne pećice

Sodobni življenjski slog poleg praktičnosti in uporabnosti poudarja tudi estetski vidik. Da bi pri opremi kuhinje vse te tri pomembne lastnosti prišle enako do izraza, je potrebno najti ustrezne rešitve. Ko gre za belo tehniko, so najbolj priljubljeni vgradni elementi, med katerimi prednjačijo vgradne pečice in pomivalni stroji, ki so tako na učinkovit način skriti oziroma zliti z ostalimi kuhinjskimi elementi.

Vendar sodobnega videza ne pokvarijo niti samostoječi gospodinjski aparati, ki lahko s svojim videzom in funkcionalnostjo pričarajo poseben vtis. Tako na primer poleg vgradne pečice v svojo kuhinjo vključite tudi samostojne elemente, kot so na primer kombinirani prostostoječi hladilniki za vse tiste, ki ne želijo imeti posebnega zamrzovalnika ali zamrzovalne omare, obenem pa cenijo dodaten prostor, ki ponuja možnost razporeditve živil po njihovih željah. Za nakup sodobne bele tehnike pa vam ni več treba dejansko obiskati prodajalne, saj ga lahko opravite kar prek spleta.

kuhinja

Na voljo so številne sodobne rešitve

Med nujne gospodinjske aparate zagotovo spadata tudi kuhalna plošča in pečica. Danes lahko izbirate med številnimi različnimi vrstami in modeli obojih. Tako se na primer lahko odločite za klasično kuhalno ploščo, ki je lahko električna, steklokeramična ali plinska, ali pa se odločite za plinsko ali indukcijsko ploščo na steklokeramični površini.

Če ste se že dokončno odločili, da si boste ogledali vgradne pečice, potem je predvsem pomembno vedeti, da so najsodobnejše opremljene z različnimi dodatnimi funkcijami, ki v preteklosti niso bile na voljo. Tako so vam na voljo klasične vgradne pečice, kot tudi tiste, ki omogočajo peko na vroči zrak ali peko s paro.  Vse bolj priljubljene pa postajajo predvsem takšne, ki poleg večjega nadzora postopka peke s pomočjo posebnih senzorjev omogočajo tudi pirolitično čiščenje.

Najsodobnejše vgradne pečice so idealne za vse, ki želijo v kuhinji preizkušati svoje kuharske sposobnosti na različne domiselne načine, saj omogočajo peko s pomočjo 3D sistema. Čudovit minimalističen dizajn v popolnoma črni barvi ter možnost elektronskega upravljanja poskrbita za še dodatno poenostavitev priprave jedi. Omogočajo lahko tudi do kar devet različnih programov peke, ki jih lahko izbirate prek priročnega zaslona na dotik.

vgradna pećica

Prednosti nakupa vgradne pečice v kompletu s kuhalno ploščo

Vsekakor se morate pred nakupom vprašati, kakšno napravo v resnici potrebujete. Če imate veliko družino, bodo za vas bolj primerne večje vgradne pečice. Pri izbiri pa morate upoštevati tudi količino in vrsto hrane, ki jo najpogosteje pripravljate. Na splošno velja, da je za gospodinjstvo, v katerem sta do dve osebi, najbolj primerna prostornina do 45 litrov, medtem ko je za tročlansko gospodinjstvo bolj primerna prostornina med 45 in 70 litrov. Za štiričlanske in večje družine pa je najustreznejša prostornina nad 70 litrov.

Razumljivo pa je seveda tudi razmišljanje o sami ceni. Koristen nasvet za vse, ki razmišljate o nakupu: bolj smiseln je nakup kuhalne plošče in vgradne pečice v kompletu, saj boste tako odšteli bistveno manj, kot če bi ju kupovali posebej.

vgradne pećice

Kombinirani prostostoječi hladilniki omogočajo hlajenje in zamrzovanje

Za razliko od samostojnih hladilnih naprav so prostostoječi hladilniki z zamrzovalniki predvsem praktični za vse tiste, ki nočejo oziroma morda ne morejo imeti dveh ločenih naprav. Ena od največjih prednosti je seveda hitra dostopnost tako do zamrzovalnega kot do hladilnega dela. Poleg tega posamezni predali v obeh predelih omogočajo boljšo preglednost, kot bi jo imeli na primer pri zamrzovalni skrinji.

Tako kot to velja za vso belo tehniko, so tudi prostostoječi hladilniki na voljo v različnih izvedbah z različnimi prostorninami. Običajno se te gibljejo med 25 in 500 litrov v primeru predela za hlajenje, medtem ko  prostornine zamrzovalnih predelov običajno znašajo med 40 in 230 litrov. Tudi pri številu posameznih zamrzovalnih predalov so možne različne variante, vendar so najpogostejše izvedbe z dvema predaloma, lahko pa jih imajo tudi več, celo pet.

vgradni hladilniki2

Visoka tehnologija ponuja več prostora za shranjevanje

Ko gre za shranjevanje in hlajenje živil, je najpomembnejši vidik predvsem ohranjanje enakomerne temperature, kar pomeni, da morajo prostostoječi hladilniki omogočati predvsem nemoteno kroženje zraka, a obenem preprečiti zadrževanje prevelike količine vlage v notranjosti.

Prvi pogoj za to pa je učinkovita toplotna izolacija, ki jo omogoča najnovejša tehnologija SpaceMax. Po njeni zaslugi so najsodobnejši prostostoječi hladilniki zasnovani tako, da imajo bistveno tanjše stene, kar omogoča več prostora za shranjevanje v notranjosti, ne da bi se na račun tega morala povečati zunanja velikost naprave.

Tako je predvsem vzpostavljeno vsestransko hlajenje, ki poteka enakomerno povsod po celotni notranjosti. Strateško nameščene šobe pihajo hladen zrak, ki tako ohranja stalno enakomerno temperaturo. Rezultat tega je večja svežina živil predvsem po zaslugi enako učinkovitega hlajenja na vseh notranjih površinah.

kakovostni prostostoječi hladilniki1

Hitro hlajenje brez nabiranja ledu

Posebna No Frost tehnologija s pomočjo ventilatorja poskrbi za izboljšano kroženje suhega zraka, ohranja stalno temperaturo in tako preprečuje nastajanje leda v zamrzovalnem predalu. Živila so tako hitreje ohlajena. Takšni prostostoječi hladilniki pa so tudi manj obremenjeni, kar podaljšuje njihovo življenjsko dobo.

Poseben varnostni pokrov, ki je namenjen za zaščito kablov in tuljav, je poleg svojega estetsko dovršenega videza obenem tudi zelo trpežen, predvsem pa vam bo olajšal čiščenje. Sodobni prostostoječi hladilniki omogočajo tudi samodejno odtajevanje, opremljeni pa so z LED lučjo in alarmom, ki vas opozori, če pustite odprta vrata.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja