agregati

Agregati so naši rešitelji v izjemnih situacijah, ko nam zmanjka elektrike, naše dejavnosti pa ne smejo zaradi tega obstati. Z njimi pa imamo lahko občasno tudi določene težave, zato si velja pobliže ogledati, kateri so najpogostejši izzivi. Bodisi se nam je pokvarila baterija ali pa pušča hladilna tekočina, tudi pomanjkanje goriva pa lahko pripelje v neljube dogodke. Še posebej moramo biti pozorni tudi tedaj, ko so agregati rabljeni oziroma smo jih kupili preko oglasa, da vse deluje čim bolj brezhibno. Redno vzdrževanje nam bo prihranilo marsikateri obisk serviserja.

agregati1 (1)

Agregati z nizko ravnijo olja in goriva

Vedno moramo paziti na to, da bosta raven olja ter goriva na ustreznem nivoju, zlasti slednjega pa ne smemo nikoli popolnoma porabiti. Če se to zgodi, namreč lahko pride zrak v cevi, le-tega pa je nato izjemno zamudno odstraniti. Paziti moramo tudi na to, da merilnik ne kaže napačnih vrednosti, sicer se moramo oglasiti pri pooblaščenem serviserju, da nam ga zamenja. Ravno tako premalo olja lahko povzroči, da se nam naprava ne bo vklopila, na daljši rok pa nastane tudi škoda na motorju. Merimo ga z merilno palico kot pri avtomobilu.

agregati

Zagate z baterijo in drugi zapleti

Problemi z baterijami izvirajo pretežno iz človeških napak, bodisi je šlo za izklop električne plošče ali pa so povezave umazane oziroma so priključki zrahljani. Večinoma vse to lahko odpravimo, v kolikor pa ne najdemo rešitve, jih bo morda potrebno zamenjati z novimi. Če so agregati dolgo časa v visokem pogonu oziroma preobremenjeni, visoke temperature utegnejo obrabiti cevi za hladilno tekočino, to pa pripelje v puščanje hladilne tekočine. Periodično preverjajmo cevi, če niso poškodovane, sicer jih moramo zamenjati. Glede na priporočilo serviserja tudi redno menjajmo samo tekočino. Agregati potrebujejo še čist zračni filter, saj sicer ne morejo delovati optimalno, zato ga očistimo na vsakih nekaj mesecev.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja