KAC- Olimpija

Ljubljanska Olimpija je včeraj v Celovcu nadaljevala niz pripravljalnih srečanj pred začetkom nove hokejske sezone. Za zaprtimi vrati so se udarili z domačim KAC-om in prikazali odlično igro. Rdeče barve domačega kluba sta zastopala tudi dva slovenska fanta.  Napadalec Rok Tičar in pa branilec Blaž Gregorc, ki je v letošnjem poletnem prestopnem roku okrepil koroški klub. Že v 6. minuti je u igralcem več po lepo izigrani domači obrambi , zadel Anže Ropret za prvo vodstvo 0:1. Veselje zmajev ni trajalo dolgo, saj je že v 8. minuti s preusmerjenim strelom udarec vrnil Stefan Geier in tako rezultat izenačil na 1 proti 1. Ljubljančani so še enkrat šokirali domače v 12. minuti, ko je znova vratarja Dahma premagal Anže Ropret in tako je bila Olimpija znovič spet v vodstvu z 1 proti 2. v 19. minuti, pa je ob nepazljivosti zelene obrambe Thomas Koch plošček uspel izriniti čez golovo črto. Tako so po prvem delu moštva zapustila ledeno ploskev ob izidu 2:2.

KAC - Olimpija

KAC – Olimpija

Napadalno slabša 2. in 3. tretjina

Začetek druge tretjine, je postregel z malo bolj obrambno in izenačeno igro. Ob številnih prekrških sta obe moštvi poizkušali priti do vodstva z igralcem več, vendar sta vratar Dahm in tudi vratar Olimpije Paavo Holsa, svoje delo opravila odlično. V 32. minuti je bil ponovno po nepazljivosti obrambe zmajev spretnejši Koch in tako je po 40. minutah igre, rezultat povišal na 3:2 v prid Celovškega KAC-ja.

Tretja tretjina je bila ponovno v znamenju številnih prekrškov in obrambne igre na obeh straneh. Olimpija je pritiskala in se priigrala kar nekaj lepih priložnosti, a je bil danski vratar spretnejši in zelenih napadalcev. v 45. minuti je po ponovni zmedi zelene obrambe Nick Petersen vodstvo domačih povišal na 4:2. Ljubljanski strateg Ivo Jan, je od 59. minute poizkušal tudi s 6. igralci v polju. Kljub pritiskom na vrata KAC-a, Olimpija ni uspela priti do zadetka. Domači bi skoraj povišali rezultat z zadetkom v prazno mrežo, a je branilec Magovac plošček na plavi črti prestregel in tako se je srečanje končalo z zmago domačih s končnim rezultatom 4:2.

Olimpija več kot enakovredna ekipi iz lige ICE

 

Čeprav končni rezultat 4 proti 2 mogoče navidezno kaže na premoč Avstrijcev, pa je realna slika vsaj po igri sodeč precej bolj izenačena. Tudi letos je bilo kar nekaj govora ali bo Olimpija nastopila v najmočnejši srednjeevropsko hokejski ligi. Vendar se je pred nekaj dnevi vodstvo lige odločilo, da zaradi razloga “Covida-19” in preprečevanja širjenje virusa, letos zmajem še ne podeli licence za nastopanje v močnejši ligi. Tako bomo letos zeleno-bele lahko spremljali še v Alpski hokejski ligi, čeprav je klub s svojim igralskim kadrom, finančno likvidnostjo in rezultati, več kot očitno dovolj zrel za vstop v to najmočnejšo mednarodno hokejsko ligo. Liga je ob lanskoletnem propadu kluba iz Zagreba in izstopu češkega Znojma, letos v ICE ligo vključila novo nastali klub iz slovaške prestolnice pod imenom Bratislava Capitals. Kar se tiče avstrijcev, je očitno širjenje virusa problem samo pri slovenskih klubih, medtem ko so brez večjih težav pod svoje okrilje lige priključili klub iz Slovaške. Ali se bo njihova obljuba, da slovensko prestolnico ponovno priključijo ligi ICE v sezoni 21/22 pa bo verjetno jasno šele v naslednjem letu. Olimpija je v trenutnem stanju več kot dovolj kvalitetna za kosanje z ostalimi klubi v mednarodni ligi ICE.

Olimpija v Alpski ligi

Olimpija letos še v Alpski ligi.

Zmaji napadajo prvo letošnjo lovoriko

Čez približno 10 dni, se v bo v hali Tivoli odvijal tudi turnir za letošnjo pokalno lovoriko pod okvirom HZS-ja. Od četrtka do sobote bodo potekali dvoboji med slovenskimi klubi za letošnjo prvo trofejo, ali se bodo dvoboji odvijali pred praznmi tribunami zaenkrat še ni popolnoma jasno. Seveda so favoriti ljubljanski zmaji, vendar tu jeseniških železarjev ne gre odpisati tako zlahka. Prav tako, so se s solidno igro v enakem položaju pomerili s celovški KAC-om in prav tako izgubili z identičnim rezultatom 4:2, le par dni pred včerajšnjim dvobojem kar definitivno kaže tudi na solidno formo ekipe iz mesta rdečega prahu. Da bi štrene enim ali drugim lahko premešali ostali klubi je sicer malo verjetno, tako bomo po vsej verjetnosti spet pričla slovenskemu hokejskemu “El classicu” med Olimpijo in Jesenicami, ki se bosta ob zmagah ponovno srečali že v polfinalu. Kljub temu Olimpija ostaja veliki favorit za osvojitev letošnega pokala. Spodaj so objavljeni tudi termini in razpored letošnjega pokalnega tekmovanja.

Olimpija glavni favorit

Olimpija glavni pokalni favorit.


Četrtfinale
:

Sreda, 16. september 2020

HK TRUE Celje – HK MK Bled

HK Triglav Kranj – HK Slavija Junior

Četrtek, 17. september 2020

HDK Maribor – HDD Sij Acroni Jesenice

HK SŽ Olimpija – HD Hidria Jesenice


Polfinale
: petek, 18. september 2020

 

Finale: sobota ,19. september 2020

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja