kroglični ležaji

Za potrebe sestave konstrukcij, ki potrebujejo visoko hitrost prenosa so najbolj primerni kroglični ležaji, ki veljajo za najbolj vsestransko vrsto kotalnih ležajev. Njihova oblika je preprosta, omogočajo pa izredno robustno delovanje. Imajo čvrst zunanji in notranji obroč, s kroglicami v kletki. Podrobneje o njih si lahko preberete na tej povezavi: https://www.tuli.si/lezaji/kroglicni.

Ti izdelki so na voljo v dveh različnih oblikah, in sicer v enoredni in dvoredni obliki. Možni sta tudi dve različni izvedbi: odprta in zaprta. Odprte različice imajo lahko utore na zunanjem obroču za zaščito in tesnila, kar je predvsem odvisno od procesa proizvodnje, ki se uporablja. Ker imajo nizek koeficient trenja, so najbolj primerni za visoke hitrosti.

kroglični ležaji1

Najpogostejši so enoredni kroglični ležaji

Gre za najbolj pogosto uporabljen tip, ki ga sicer proizvajajo v številnih različnih oblikah in velikostih. Glede na njihovo sposobnost tesnjenja pa je odvisno, za katero hitrost so primerni. Odprti tip je primeren za visoke do zelo visoke hitrosti, medtem ko imajo lahko različne pripone, ki dosegajo različne hitrosti.

Tako imajo na primer kroglični ležaji s pripono 2RSR dotična gumijasta tesnila na obeh straneh. Ta tesnila so izdelana iz nitril-butadein-kavčuka NBR, zato so bolj primerni za zmerne hitrosti. Medtem ko so tisti s pripono 2Z primerni za visoke hitrosti, ker imajo brezdotična pločevinasta tesnila na obeh straneh.

kroglični ležaji2

Dvoredni kroglični ležaji za zelo visoke hitrosti

Njihova struktura in način delovanja sta pravzaprav enakovredna paru dveh enorednih ležajev. Najpogosteje se jih uporablja tam, kjer nosilnost enorednih ni dovolj. Oblikovani so namreč tako, da so primerni predvsem za visoke in zelo visoke hitrosti. Sicer so širši od enorednih, a je njihova nosilnost bistveno višja.

Dvoredni kroglični ležaji so na voljo v odprti ali zaprti različici. Mažejo se z mastjo ali oljem, ki naj bo visoke kakovosti. Če so zaprti oziroma zatesnjeni, so doživljenjsko namazani.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja