primorska

Pohodništvo je odličen način za spoznavanje naravnih lepot domovine. Če se sprašujete kam na pohod po naši domovini, je na voljo veliko različnih poti, tako da lahko najdete takšno, ki bo ustrezala vašim sposobnostim in interesom. Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen izletnik, vam naša država lahko ponudi nekaj zase. Zato se odpravite na pot in raziščite čudovito pokrajino! Ta dejavnost je odličen način za gibanje in uživanje v lepoti narave. Da pa bodo najlepši pohodniški izleti po Sloveniji tudi varni, je pomembno, da se pred odhodom na pohod pripravite, saj so lahko nekatere poti precej zahtevne. Poskrbite za udobno obutev in s seboj imejte veliko vode, da boste ostali hidrirani. Prav tako je dobro, da na pot pospravite prigrizek, če boste na poti lačni.

Primorska

Kam na pohod po Primorski? Dolina Soče je ena najlepših dolin v naši državi in ponuja številne možnosti tudi za druge dejavnosti na prostem kot so rafting, soteskanje in ribolov. V dolini so tudi številne zgodovinske znamenitosti iz prve svetovne vojne, ki jih lahko obiščete. Ena najbolj priljubljenih popotniških poti so Tolminska korita. Tolminska korita so najbolj osupljiva naravna posebnost na Tolminskem. Strugi rek Tolminke in Zadlaščice se zlijeta v edino sotočje korit v naši državi. Tu je obenem najnižji in najlepši vhod v Triglavski narodni park. Na slovenski obali je veliko čudovitih krajev za sprehod. Piranska pešpot ponuja čudovit razgled na Jadransko morje. Strunjanska pešpot vodi skozi Krajinski park Strunjan do najvišjega klifa na vzhodnem Jadranu.

primorska1

Gorenjska

Na Gorenjskem je veliko planinskih poti, zato lahko vsakdo najde nekaj zase. Najbolj priljubljene so naslednje poti: dolina sedmih Triglavskih jezer. Ta pot vodi skozi eno najlepših pokrajin, saj so razgledi naravnost osupljivi. Pokljuška planota je raj za planince in ljubitelje narave. Planoto prečkajo številne poti, zato si lahko sami izberete svojo pustolovščino. Julijske Alpe so ena najbolj osupljivih lepot pri nas. Na izbiro so številne poti, tako da lahko najdete takšno, ki ustreza vaši stopnji telesne pripravljenosti in interesom. Bohinjsko jezero je eno najlepših jezer pri nas. Obkrožajo ga Julijske Alpe, ki so čudovita kulisa.

gorenjski kraji 22

Štajerska

Kam na pohod po Štajerski? Štajerska je je odličen kraj za odkrivanje narave, saj lahko izbirate med številnimi različnimi potmi. Ne glede na to, ali iščete lahek sprehod po gozdu ali zahtevnejši pohod, boste našli, kar iščete. Rogla je vzpetina na Pohorju in ponuja veliko urejenih pešpoti, na poti se lahko ustavite v številnih turističnih kmetijah. Pot med krošnjami Pohorje se vije 20 metrov nad tlemi med smrekami. Lovrenška jezera so oddaljene uro in pol hoje od Rogle. Lovrenška jezera sestavlja 20 manjših jezerc, ki jih napajajo padavinske vode. V Logarski dolini je osupljiv že sam vhod v dolino s pogledom na Kamniško-Savinjske Alpe.

štajerska regija

Prekmurje

Prekmurje je znano po svoji edinstveni kulturi in tradiciji. Razgledni stolp Vinarium je priljubljena turistična destinacija v Lendavskih gorah. Razgledni stolp ponuja čudovit razgled na okoliško pokrajino. Ogled plavajočega mlina na reki Muri je priložnost, da si ogledate delovanje te tradicionalne oblike vodnega mlina. Mlin poganja sama reka in se uporablja že stoletja. Obiskovalci si lahko ogledajo delovanje strojev ter se seznanijo z zgodovino mlina in njegovim mestom v lokalni skupnosti.

Dolenjska

Na Dolenjskem lahko izbirate med številnimi lepotami, tako da boste z lahkoto dobili odgovor na vprašanje kam na pohod. Ne glede na to, ali vas zanima raziskovanje naravnih lepot regije ali njene bogate zgodovine in kulture, boste zagotovo našli nekaj po svojem okusu. Med najbolj priljubljenimi lepotami na Dolenjskem so obiski muzeja na prostem pri samostanu Pleterje, gradu Otočec in mesta Novo mesto. Ljubitelji narave bodo uživali v sprehodih ali kolesarjenju po čudoviti dolini reke Kolpe, medtem ko se lahko tisti, ki si želijo bolj aktivne pustolovščine, preizkusijo v vožnji s kanujem ali kajakom po reki Krki. Kaj še čakate? Najlepši pohodniški izleti po Sloveniji vam res ponujajo nekaj za dušo in telo.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja