Permanentno lakiranje

Razlika med gel in gelish nohti je v tem, da so prvi debelejša vrsta, katera se nanese in se nato strdi pod UV ali LED svetlobo. Pri drugih pa gre za tanjšo vrsto in se prav tako nanese neposredno in se nato strdi pod UV-svetlobo ali svetlobo LED. Glavna razlika med gel in gelish nohti je torej v debelini. Debelejši zagotavljajo večjo oporo in lahko zaradi tega naravne podaljšamo, medtem ko tanjši zagotavljajo manjšo oporo. Obe vrsti lahko odstranite tako, da jih za 10-15 minut namočite v aceton. Ali gelish uniči nohte? Za odstranitev laka je treba nohte namočiti v aceton. To lahko izsuši vaše nohte in jih naredi bolj dovzetne za lomljenje. Ultravijolična svetloba, ki se uporablja za utrjevanje, lahko tudi porumeni in sčasoma poškoduje tanko roženo plast. Zaradi tega je lahko dejansko škodljiva.

kako se pravilno uporablja geliš

Manikura za dolgotrajen in sijoč videz

Razlika med gel in gelish nohti je tudi v trajnosti. Prvi so debelejši in s tem trajnejši. Obe vrsti so tudi bolj trpežni kot tradicionalna manikira, kar pomeni, da so obstojni dlje in se redkeje lomijo. Če iščete trajno manikiro, sta obe vrsti prava izbira. Prvi se nanesejo tako kot običajni laki, vendar z nekaj ključnimi različnostmi. Najprej bo rožena plast očiščena in pripravljena, preden se nanese lak. Nato se vsak sloj strdi pred nanosom naslednjega sloja z ultravijolično svetlobo. Ta postopek strjevanja pomaga pri utrjevanju laka in zagotavlja njegovo obstojnost. Ko so nanesene vse plasti, lahko dodate še zadnje poudarke kot so poslikava ali zaključni premaz, preden je postopek končan.

Kako dolgo trajajo?

Ob ustrezni negi lahko zdržijo do dva tedna. Če želite, da bodo zdržali čim dlje, se izogibajte dejavnostim, ki bi jih lahko poškodovale kot je pomivanje posode brez rokavic ali uporaba ostrih kemikalij. Prav tako se izogibajte njihovemu grizenju. Če jih želite odstraniti,  morate obiskati strokovnjaka, ki jih bo varno odstranil, ne da bi poškodoval vaše naravne. Prav tako vam bodo lahko svetovali glede najboljših izdelkov za njihovo nego. Če se odločite, da si jih boste naredili sami, morate vedeti nekaj stvari. Najprej se morate prepričati, da imate vso opremo in izdelke, ki jih potrebujete, preden začnete. Drugič, pozorno morate prebrati navodila in jih natančno upoštevati. Tretjič, pri nanašanju in odstranjevanju biti zelo previdni, da ne poškodujete svojega naravnega keratina.

Kakšne so njihove prednosti?

Imajo številne prednosti, med drugim: trajnost in sijajnost. Trajajo dlje kot običajen postopek in ostanejo sijoči ves čas nošenja, manjša verjetnost je, da se zlomijo ali odlomijo. V salonu jih lahko hitro in enostavno nanesete. Prav tako enostavno jih lahko odstrani strokovnjak. Če iščete dolgotrajno in trajno urejenost, so le-ti prava izbira! V zadnjih letih so vse bolj priljubljeni zaradi naravnega videza in občutka.

permanentno lakiranje1

Katere sestavine vsebujejo?

Razlika med gel in gelish nohti je tudi v sestavi. Glavni sestavini prvega sta polimer in monomer. Polimer je odgovoren za debelino in obstojnost izdelka, monomer pa pripomore k temu, da se izdelek prilepi na površino. Prvi običajno vsebuje tudi pigmente ali druga barvila za doseganje želenega učinka. Nekateri vsebujejo tudi bleščice ali druge okrasne elemente. Druga vrsta je na voljo v številnih barvah. Izdelana je iz polimerne smole, ki se strjuje pod ultravijolično svetlobo. Druga vrsta zahteva posebno nego in pozornost. Odstraniti jih je treba pravilno in previdno, da ne poškodujete svojega naravnega keratina. Niso primerni za vsakogar. Če imate šibek ali poškodovan keratin, se pred nanosom raje posvetujte s strokovnjakom.

Potrebna je ustrezna skrb

Ali gelish uniči nohte? Če za njih skrbite in jih pravilno odstranite, lahko trajajo do dva tedna, ne da bi se lomili ali luščili. Izdelani so iz vrste plastike, ki je prožna in močna, vendar je tudi porozna. To pomeni, da lahko vpija vodo in druge tekočine, kar lahko povzroči rast bakterij in glivic. Zato je pomembno, da so čisti in suhi. Zagotovijo vam lahko lepe, dolgotrajne nohte, ki so videti naravno. Vendar pa zahtevajo posebno nego in pozornost.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja