15.krog futsal lige- Dobovec - Vrhnika

Prva liga Futsal je včeraj postregla z nekaj zanimivi obračuni. Eden izmed njih je bil definitivno tudi dvoboj med domačim FK Dobovcem in Silikom iz Vrhnike. Domači so v tekmo vstopili kot absolutni favoriti, na drugi strani pa je klub iz Vrhnike, v Rogaško Slatino prispel z dokaj zdesetkano ekipo. Tako so gostje v tekmo vstopili brez pritiskov, saj presenečenja proti suvereni domači ekipi ni bilo pričakovati, ali pač?

               1. Polčas  – Taktična futsal partija

 

Futsal - Dobovec - Vrhnika - 1.polčas -2:0

Futsal – Dobovec – Vrhnika – 1.polčas -2:0

Domači so že ob prvem sodnikovem žvižgu na gol Vrhnike silovito pritisnili. Priložnosti so se vrstile ena za drugo, a obramba Silika je ostala zbrana, vratar Berzelak pa je nekajkrat lepo posredoval. Prvih 10 minuti so se gostje odlično branili, v 11. minuti pa je pravo bombo od daleč sprožil Luka Perić in domači so prvič povedli z 1 proti 0. V 18. minuti, spet trenutek nezbranosti v vrstah gostujočega moštva in rezultat je kazal že 2:0, po izjemnem golu Matoševića.

Klub iz Rogaške je zapravil še nekaj lepih priložnosti, rezultat ob polčasu pa je ostal pri 2:0. Gostom se je zelo poznala odsotnost domačega kapetana Končana, a so se kljub temu odlično branili in nekajkrat po proti napadih tudi nevarno zapretili, kljub temu pa je Dobovec suvereno odigral vse prvih 20. minut futsal srečanja in fantje so odšli na zaslužen odmor.

 

   2. Polčas – Zadnjih 20 minut in preobrat v zraku

 

Po odmoru je vse spet kazalo, da bomo spremljali eno smerni prometi proti golu Silika, ki pa je tudi 2. polčas začel suvereno in nekajkrat so fantje iz Vrhnike nevarno sprožili proti domačim vratom. Gostje so do 30. minute ponovno uspešno parirali, trenutno enemu izmed najbolj vročih evropskih futsal klubov, FK Dobovcu. V 31. minuti pa se je po izigrani akciji, sam pred golom znašel Nikola Jandrić, ki je prvič na srečanju premagal domačega vratarja. Rezultat, približno dobrih 10. minut pred koncem srečanja, je kazal 2:1, gostje iz Vrhnike pa so poskušali s pritiski na domača vrata. Za hladen tuš in 3. gol domače vrste je že minuto po znižanju rezultata poskrbel Teo Turk, in še tretjič na srečanju je bil vratar Silika nemočen.

Gostje so nato taktično poiskušali z vratarjem v polju in tako vrgli ves preostanek moči v napad. V 33. minuti se je Kristjan Čujec izkazal z lepim golom iz neposredne bližine za 4:1 v prazna vrata Vrhnike. V igro gostov je nato vstopil tudi rezervni vratar Vidmar, ki pa je bil premagan samo v 35. minuti, saj je Matoševiću še enrat uspelo zatresti mrežo. Ta zadetek, pa je tako postavil tudi končni rezultat 5:1.

Domači so tako zabeležili že svojo 15. zaporedno zmago in v Prvi futsal ligi ostajajo še neporaženi. Tudi gostje iz Vrhnike so navdušili s predstavo, čeprav jim je morda zmanjkalo moči v zadnjem delu srečanja. Sigurno se je poznala kratka klop in poškodbe, ki v zadnjih nekaj krogih pestijo futsal ekipo iz Vrhnike.

Futsal - Dobovec - Vrhnika - 5:1

Futsal – Dobovec – Vrhnika – 5:1

       Dvoboj v številkah

 

Rezultat 5:1 je rezultat, ki mogoče na videz ne izgleda prav prepričjivo. A glede nato, da so domači zabeležili preko 30 strelov na vrata Silika, zatresli vsaj 5 vratnic, statistika kotov pa je bila neverjetnih 17 proti 1 v korist domače ekipe iz Rogaške Slatine. Ponovno smo tako lahko bili priča odlični futsal predstavi obeh prvoligašov, veselimo pa se že zaključnih dvobojev, ki bodo odločali o samem poteku letošnje končnice.

 

 

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja