obrazna joga1

Morda se ne zavedamo, vendar je na našem obrazu kar 57 različnih mišičnih skupin, katere uporabljamo s svojo mimiko obraza le redko. Obraz je naše orožje, ki nam služi za spoznavanje, energetsko uravnavanje in simpatiziranje z drugimi ljudmi, zato je pomembno, da znamo uporabiti mišice, ki so nam na voljo.

Z načinom vadbe, kot je obrazna joga, gube zbledijo in vrne se lep prekrvavljen videz, ki ga je vredno negovati tudi s primernimi pripravki, kot so dnevne in nočne kreme.

obrazna joga,1

Obrazna joga, gube in rezultati

Vadba, ki na naraven način zagotavlja dolgotrajen videz napete, mladostne kože z veliko manj nepravilnostmi. Preprosto rečeno so to vaje, s katerimi krčimo in raztezamo mišice in s tem ugodno vplivamo na napetost in videz. Ob rednem izvajanju le-teh boste že po nekaj dneh opazili izboljšave, ki bodo vidne kot:

  • manj izrazite gube,
  • lepa prekrvavljenost,
  • bolj čvrste mišice,
  • zmanjšana napetost obraza in vratu ter napeta koža.

Popolne rezultate boste opazili šele čez čas rednega izvajanja, saj je obrazna joga stvar, ki terja pozornost in vztrajnost. Vidni učinki se pokažejo le ob pravilnem izvajanju, zato pridno sledite in ubogajte navodila. Če boste vaje izvajali pravilno, boste naslednji dan morda občutili tudi rahel »muskelfiber« in opazno se vam bodo dvignila lica, oči se bodo bolj odprle, tudi ustnice bodo pridobile v svoji polnosti, in kar je najboljše, podbradek bo postopoma izginjal.

obrazna joga

Prednosti izvajanja

Obrazna joga pa ne pomaga le zgladiti nepravilnosti, vendar je odlična tudi za bolj mladostni videz in napeto kožo. Ob enem vam bo le-ta dvignila samozavest in izboljšala vaše počutje. Tako vas ne bodo več pestili glavoboli in prav tako si boste lahko uredili hormonsko ravnovesje. Zanimiva stvar, ki je zagotovo niste vedeli, pa je ta, da celo aktivira notranje organe, kot so ledvice, pljuča, srce, vranica in jetra.

Nanje vpliva s pomočjo številnih akupresurnih točk, ki so seveda na obrazu.

obrazna joga2

Bodite sam svoj lepotni kirurg

Ker gube pomenijo energetski zastoj, je pomembno, da začnemo pridno vaditi vseh 57 mišic obraza in tako omogočimo pozitiven pretok, prebudimo organe in spravimo v ravnovesje svoje hormone. Joga je izredno dobičkonosna vadba, s katero se naš obraz lepo definira, mišice se zgradijo, koža kar zasije, zaloge energije se obnovijo, možgani prebudijo in začne se uravnovešati celoten sistem.

Vse prednosti, ki jih z nekaj preprostimi vajami pridobimo, so še kako dragocene. Ob rednem izvajanju, od 3-5 x na teden po 20 minut, se bo telo uravnovesilo in vam med drugim omogočilo:

  • Zastonj lifting in fitnes obraza

Vaje bodo poskrbele za dvig lic, odprt pogled, gladek vrat, zlikano čelo in sijoč ter mladosten videz.

  • Psihoterapijo brez stranskih učinkov

Skozi čas vadbe, povzročimo gibanje ter delovanje žlez in nevronskih centrov ter tako odklenemo travme in potlačena čustva, ki jih je treba še rešiti.

  • Zadnji pa je bogat trening možganov

S katerim spodbudimo proizvodnjo nevrotransmitorjev in hormonov, ki jim omogočimo boljšo mentalno zmogljivost, izboljšan spomin, bistri vid in več.

obrazna joga11

2 pomembni žlezi, ki sta v možganih in sta pravi direktorici hormonskega sistema, sta hipofiza in epifiza. Zaradi njunega vpliva deluje vse sinhrono ali pa vodi v slabo počutje in bolezen. Zato je pomembno, s pogleda zdravja, da si vzamemo nekaj minut na dan in tako odložimo ves stres ter se samo prepustimo dobrim učinkom treninga, ki bo na dolgi rok prinesel zagotovljene rezultate.

Pretok energije bo odprt in vaš obraz prekrvavljen, mladosten in poln.

Vaje za dober vsakdan, brez slabe volje

Vsi se kdaj znajdemo v dnevu, kjer nas nekaj razjezi ali vrže s tira. Ravno takrat se poskusimo spomniti, kako želimo, da bi naš obraz čez nekaj let bil videti. Želite lep, napet in mladosten videz s čim manj gubami? Potem se namesto mrščenja, raje tapkajte po bradi, kimajte ali mrmrajte, nikakor pa se ne mrščite.

Poskusite različne tehnike, in pri njih vztrajajte. Ob enem pa ne pozabite na hidracijo, gibanje in raznoliko prehrano.

rezultati obrazne joge

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja