zunanja vrata

Da bomo v našem domu kakovostno živeli, moramo slediti raznolikim smernicam. Poleg same postavitve, uporabe in ureditve prostorov, je na prvem mestu vselej naša varnost ter zaščita, tako premoženja kot našega zdravja. Za to pa potrebujemo dobra okna in vrata, ki predstavljajo meje in prehode med našim domom in zunanjim svetom. Skozi zgodovino je človek vselej iskal načine in najboljše materiale, da bi si to zagotovil: od lesa, kamna in raznih kovin, pa do stekla in različnih umetnih materialov, kot je plastika, ki je vse bolj v uporabi. Izumljal je raznovrstne rešitve in dodatke, ki so še nadgradili njihovo osnovno funkcijo, zato imamo danes na izbiro res obilo opcij.

PVC OKNA CENA

S plastiko do visoke učinkovitosti

Polivinilklorid ali PVC, ki je eden najbolj množično proizvajanih tipov plastike, je v zadnjih letih vse več v uporabi tudi pri proizvodnji oken in vedno bolj nadomešča les. Je izjemno trpežen in manj dovzeten za zunanje vplive, kot je vlaga, plesen itd., nudi dobro izolacijo, ravno tako pa je njegova življenjska doba nekaj  desetletij. Za PVC okna cena dosega tudi nižje vrednosti v primerjavi z lesom, kar nam pride prav, ko moramo stroške bolj nadzorovati.

PVC okna

Dober vhod v naše domovanje

Kot omenjeno, si brez visokokakovostnega vhoda svojega bivališča ne moremo zamisliti, zato posvetimo dovolj časa pravi izbiri. Preglejmo različne modele in izvedbe ter se odločimo glede na naše potrebe in proračun. Za notranja vrata cenik lahko najdemo preko spletnih strani ponudnikov oziroma jih zaprosimo za ponudbo, saj je zaradi različnih variant lahko tovrsten dokument preobsežen, poleg tega pa morda ne vključuje morebitnih popustov ali drugih posebnosti.

notarnja vhodna vrata

Pridobimo za  cenik po meri

Ceno oblikuje mnogo dejavnikov, med največjimi pa je barva in debelina zidu ter seveda vrsta materiala oziroma različne specifike. Poleg tega je tu tudi količina, saj pri količini nad 4, kolikor jih ima v povprečju minimalno vsako stanovanje ali hiša, lahko dobimo količinski popust. Za notranja vrata cenik, ki bo prilagojen našim razmeram, lahko sestavlja še informacija o DDV in dodatnih storitvah, kot sta dostava, montaža ali morebiten odvoz ter deponiranje starih kosov, ter akcijski popust. Pozanimajmo se o možnostih, s katerimi bomo pridobili konkurenčne ponudbe in ugodno rešitev.

notranja vrata

Kako je lahko za PVC okna cena nam ustrezna?

Da bo za PVC okna cena taka, kot si jo želimo, moramo upoštevati nekaj faktorjev oziroma za PVC okna cena tudi v tem primeru predstavlja širši nabor parametrov. Od barve, dimenzije, modela, kakovosti profila, zasteklitve, dodatkov in storitev je odvisen naš končni strošek. Bela bodo najcenejša, za imitacije in dekorje pa bomo morali doplačati. Za dobre oziroma širše profile bodo izdatki nekoliko višji, vendar bomo prihranili pri ogrevanju in povečali toplotno izolacijo. Pri zasteklitvah imamo na voljo dvoslojno ali troslojno steklo, slednje še izboljša izolativnost, TGI distančniki pa nam zmanjšajo toplotno prevodnost, kar pomeni, da ne bo prišlo do kondenza vlage.

pvc oken

Tudi za montažo lahko izberemo navadno montažo, ki vključuje le vijačenje in ekspanzijsko peno, ali pa tako imenovano RAL, ki je dražja. RAL je standard, ki izvira iz Nemčije in je mednarodno priznan, določa pa smernice za vrhunsko kakovost izdelkov in storitev. V našem primeru pomeni vpeljavo tesnenja v treh slojih in s tem preprečevanje toplotnih mostov ter nabiranje vlage. Nadalje bomo pri morebitni zamenjavi potrebovali storitev zaključevanja, saj zaradi odstopajočih dimenzij lahko pride do odprtine, ki pa jo mojstri zapolnijo z letvicami, knaufom ali na drug način. Na koncu pa lahko izbiramo še med raznimi dodatki, kot so okenske police, senčila, ornamentna stekla, dodatki na okovju, kot so ključavnice, magnetna stikala ter mnogi drugi.

Cenovni razponi

Za PVC okna cena trenutno niha na mesečni ravni zaradi razmer na trgu, saj prihaja do draženja oziroma pomanjkanja surovin, zamud v dobavah itd. Odvisno od velikosti, nas bo en kos mere 100 x 100 cm brez montaže z dvojnim steklom upoštevaje razne vire trenutno stal med dobrih 100,00 do 200,00 oziroma do 300 EUR, če imajo na primer aluminijasto prevleko. Vsekakor je lahko za PVC okna cena prijazna naši denarnici, hkrati pa gre za dolgoročno investicijo. Nekateri imajo pomisleke glede trajnosti, vendar je po nekaterih strokovnih ocenah računica pozitivna, saj okenski okvir lahko recikliramo do približno desetkrat in če to pomnožimo s trpežnostjo materialov nekaj desetletij, pridobimo lahko tudi nekaj sto let.

vrata3

Povprašajmo tudi podjetja, kakšna sta za notranja vrata cenik ter dobavni rok glede na obstoječo situacijo oziroma za notranja vrata cenik poiščimo pri večjih spletnih trgovinah. Najcenejša ter najpreprostejša stanejo trenutno od zelo ugodnih 40,00 EUR dalje, za izjemno kakovostna z močno protivlomno zaščito, posebnim sistemom zaklepanja ipd. pa pričakujmo okvirno do 2.500,00 EUR. Razredov protivlomne zaščite je šest, z RC6 kot najvišjo stopnjo, dobro pa jih je poznati, če živimo v nižjih nadstropjih ali hranimo veliko dragocenosti. Za notranja vrata cenik v končni obliki torej terja nekaj našega angažmaja, vendar je za varovanje našega domačega prostora to ključno.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja