videozvonec

Naš dom je vselej lahko tarča raznoraznih nepovabljenih gostov, zato se je smiselno opremiti s pripomočki, ki nas lahko v pravem trenutku opozorijo na neželene obiskovalce. Eden zanimivejših je video zvonec, ki je pravzaprav pametni brezžični domofon z vgrajeno kamero. Kamera snema osebo pred vrati, posnetek pa prejmemo preko aplikacije na naš pametni telefon. Tako tudi na daljavo lahko spremljamo dogajanje pred vrati oziroma tam, kjer imamo nameščeno kamero. Tovrstne izdelke lahko najdemo pri prodajalcih, kot je denimo Anker in drugi, veliko pa jih je združljivih tudi z drugimi napravami.

video zvonec

Kakšne lastnosti ima video zvonec?

Kakovostni modeli omogočajo široko vidno polje, da lahko vidimo osebo na kameri v celoti, ter visoko ločljivost, ki je pomembna za prepoznavanje podrobnosti. Dražji imajo lahko dvojno kamero. Opravljenih je lahko npr. 25 posnetkov na dan po 15 sekund. Podatki se shranjujejo v oblaku, za katerega ni potrebno plačati mesečne naročnine. Zajete posnetke si lahko ogledujemo:

  • na telefonu,
  • tablici
  • ali na računalniku.

Napajanje poteka na baterije, ki zdržijo različno dolgo glede na model in povprečno rabo, nekatere različice pa se lahko priključi tudi na stalno 12V napajanje. Baterija lahko zdrži med 3 do 6 mesecev, preden jo moramo ponovno napolniti. Preko aplikacije lahko določimo med drugim tudi to, katere aktivnosti bo zaznal senzor gibanja. Na primer koristna so obvestila o dostavljenih paketih, če nam jih poštar pušča pred vhodom, ter tudi če si želi kdo prilastiti naš paket. Dobri senzorji sicer lahko zmanjšajo za skoraj 100 % lažnih alarmov.

video zvonec1

Kolikšna je cena za video zvonec?

Začetna cena za video zvonec se prične pri okoli 100,00 EUR, dražji modeli pa stanejo lahko tudi 300,00 EUR. Pri dobaviteljih, kot je na primer Anker, preverimo celotno ponudbo in se odločimo za produkt, ki bo najbolj pripomogel k zaščiti našega doma oziroma k naši varnosti.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja