rent a car v ljubljani 1

Izzivi, ki jih prinaša mobilnost v prestolnici ter njeni okolici, so številni:

  • od same količine prometa
  • ter težav s parkiranjem
  • do številnih zamud in del na cesti.

najem kombija2

Zaradi tovrstnih in drugih preizkušenj se nekateri odločijo, da je lastništvo jeklenega konjička morda prevelik zalogaj in se raje odpravljajo po opravkih in na aktivnosti na druge načine. Ena izmed opcij je rent a car v Ljubljani, ki poleg javnega prometa, kolesa, motorja ali skiroja nudi fleksibilnost in prihranek stroškov. Poleg tega je za večje nakupe, skupinske izlete ali selitve odlična rešitev najem kombija. Tako lahko izdatno prihranimo in se obenem ne ukvarjamo z različnimi popravili, servisi in drugimi obveznostmi, ki pritičejo avtomobilu. Hkrati lahko pričakujemo večjo varnost, saj morajo podjetja poskrbeti za redno servisiranje in zagotoviti brezhibno delovanje. V nadaljevanju preverimo, kako se najbolj smotrno lotiti izposoje vozil in ustvariti prihranke.

najem kombija2

Ekonomičnost rent a car v Ljubljani v daljšem časovnem obdobju

Če nas lastništvo avtomobila letno stane med približno okoli 3.000 EUR do 5.000 EUR in več (odvisno od razreda, opravljenih kilometrov ter brez upoštevanja stroškov samega nakupa), si lahko s temi številkami naredimo smiselno primerjavo. Preden se podamo v rent a car v Ljubljani, tako razdelajmo nekaj osnovnih parametrov, da se bomo lažje odločili, ali je to storitev, ki bi nam koristila tudi na dolgi rok in ne zgolj občasno. Najprej glede na naše okoliščine presodimo, kaj natanko potrebujemo, in sicer:

  • Kolikokrat mesečno bi nam prišel lahko prav rent a car v Ljubljani?
  • Kakšen je naš proračun oziroma koliko smo pripravljeni nameniti tovrstni storitvi v daljšem časovnem obdobju?
  • Za kakšne namene bi potrebovali rent a car v Ljubljani – za poslovne oziroma službene ali zasebne?
  • Kakšno vozilo bi potrebovali – tako, ki ponuja več prostora za potnike ali prtljago oziroma druge prednosti?

Povprašajmo pri ponudnikih, ali je možna izposoja točno določene znamke in tudi če se z vozilom lahko odpeljemo v tujino. Z odgovori na ta in podobna vprašanja bomo najhitreje opravili pregled ekonomičnosti oziroma začrtali stroškovni okvir. Zlasti pri dolgoročni izposoji ali pri starejših modelih pa lahko pričakujemo še dodatne popuste, zato zaprosimo za nekaj ponudb pri različnih poslovalnicah in tako pridobimo še natančnejšo finančno sliko. Opremljeni s temi podatki lahko ocenimo, koliko lahko privarčujemo ter koliko fleksibilnosti pridobimo glede mobilnosti v našem glavnem mestu ter izven njega.

najem kombija (1)

Najem kombija po ustrezni ceni

Ker vsakdo nima prostora za večja vozila, se najem kombija, v kolikor ga ne potrebujemo vsakodnevno oziroma pogosto, zdi idealna izbira, kadar moramo prepeljati večjo skupino oseb ali masivnejše predmete. Preden se odločimo za najem kombija, povprašajmo glede nosilnosti, ki lahko znaša na primer med 1.300 kg do 1.500 kg in tudi več. Tovorni nas bo stal približno enako kot potniški, in sicer okoli 90,00 EUR na dan brez DDV. Najem kombija, ki je starejšega letnika, bo nekoliko cenejši, tudi do 30,00 EUR na dan manj kot bi odšteli za najnovejšega, večdnevni najem kombija pa prinaša popuste glede na število dni. Vračila izven delovnega časa utegnejo biti dražja.

rent a car v ljubljani 2

Na kaj moramo biti pozorni?

Kljub temu, da nam nelastništvo vozila prinaša določene prednosti glede vzdrževanja in izdatkov, pa moramo tudi pri doslej naštetih storitvah upoštevati nekaj smernic. Ko sklepamo pogodbo bodisi za rent a car v Ljubljani ali najem kombija, temeljito preverimo vse člene pogodbe in kaj je zajeto v zavarovanje. Če nam ponudnik predlaga dodatna zavarovanja za različne situacije, raziščimo, ali nam bodo dejansko v korist ali pa bomo imeli s tem le dodatne stroške. Zanesljivost ponudnika lahko med drugim preverimo preko spletnih ocen, zato preglejmo nekaj strani, na katerih bomo pridobili pravi vtis, kaj lahko pričakujemo.

Preden prevzamemo vozilo, je priporočljivo, da ga najprej skupaj s predstavnikom podjetja skrbno pregledamo, če že ima kakšne obstoječe poškodbe, bodisi v notranjosti, na zunanji strani ali na podvozju. Nekatere manjše napake je možno opaziti šele tedaj, ko je pločevina dobro očiščena, zato glejmo na to, da na njej ni prahu in umazanije. Najboljše je, da svoje opažanje bodisi takoj sporočimo podjetju oziroma tudi nemudoma dokumentiramo s fotografijami ali videom, če opazimo kakšne nepravilnosti, saj bomo tako lahko dokazali, da nismo mi povzročili poškodb. Pozorni bodimo na:

  • udrtine,
  • razpoke in
  • praske,

rent a car v Ljubljani

tudi tiste najmanjše ali na videz nepomembne. Poleg samih poškodb pa pazimo še na nekatere druge podrobnosti. Na primer registrska tablica se mora ujemati s tisto na pogodbi, nedelujoče luči, brisalci ali klima ter razbito steklo in druge okvare pa so razlog za takojšnje vračilo. Če najdemo v notranjosti tuje manjše predmete, kot so ključi, listine, denarnice, kartice, telefoni in tako dalje, takoj opozorimo nanje. Le s previdnostjo in pravočasno zaznavo težav bomo lahko ukrepali in nenazadnje poskrbeli, da to ne bo vplivalo na naše finance in slabo voljo. Našteti nasveti nam bodo tako v praksi pomagali, da bo naše gibanje po cestah kar se da varno ter sproščeno in nas ne bo vodilo v rdeče številke.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja