orodje Unior

Za vsakega malega mojstra je pomembno, da ima na voljo kakovostno orodje, ki ga ne bo pustilo na cedilu tudi v primeru bolj zahtevnejših popravil. Eno od najbolj prepoznavnih orodij v Sloveniji je zagotovo orodje Unior, ki velja za pravo znamko odličnosti.

Ne le, da se v njegovi zasnovi odraža vrhunskost izdelave, ki ponuja inovativne rešitve, s katerimi omogoča prilagajanje vsem različnim namenom uporabe, ne glede na njihovo specifičnost oziroma zahtevnost. Priljubljeno orodje Unior s svojim razvojem neprestano sledi željam in potrebam vseh ljubiteljskih in tudi profesionalnih mojstrov.

ključi iz jekla

Pestra izbira ključev iz jekla

Različni ključi, ki nekako spadajo med najosnovnejše orodje Unior, so nepogrešljivi praktično pri vsakomur, ki se je kadar koli moral spopasti s kakšnim nujnim popravilom. Izdelani so iz Premium krom vanadijevega jekla ter imajo dodan material na tistih mestih, kjer se pričakujejo največje obremenitve. S takšnim načinom izdelave in dimenzioniranjem še dodatno pridobijo na trpežnosti in moči.

Dodajanje posameznih materialov v izdelavo ključev praktično zagotavlja neuničljivost, s katero se lahko pohvali le vrhunsko orodje Unior, ki vključuje viličaste, obročne, izolirane, viličasto obročne ključe, poleg teh pa še udarne, univerzalne, nasadne cevne, z ragljo, s kavljem in še in še.

Vsi viličasti ključi so izdelani iz Premium krom vanadijevega jekla, s kromirano površinsko zaščito in polirano glavo.

ključi iz jekla1

Kaj vse še vključuje orodje Unior?

Ključi se morda najbolj pogosto uporabljajo, vendar so tu še klešče, škarje, raglje, cevne klešče, izvijači, kladiva, pnevmatsko, mersko orodje ter orodje za elektroniko. Električarske klešče so multifunkcionalne in izdelane iz Premium Plus ogljikovega jekla, so kovane in v celoti poboljšane ter so kromirane. Robovi rezil so induktivno kaljeni, glava pa polirana.

orodje

Za kaj vse lahko uporabite večnamenske klešče

Imajo kar nekaj prednosti pred konkurenčnimi kleščami, saj omogočajo ekstremno moč oprijema zahvaljujoč svoji zasnovi in obliki ročajev. Roka ima tako med delom večjo oporo, prenos moči je mnogo varnejši, stabilnost med uporabo pa izredno visoka. Tako kot na splošno velja za orodje Unior, so tudi klešče trpežne in imajo večje število zarez, opravljajo lahko sedem različnih funkcij. Zaradi nazobljene čeljusti je manjša verjetnost za zdrs.

Uporabljajo se za krivljenje trde žice in izdelavo očes do premera 3,5 mm, s tem, da jih lahko vrtite v levo ali desno stran. Za izdelavo očes lahko izbirate stran preko ustreznih zarez na obeh straneh čeljusti. Omogočajo tudi stiskanje izoliranih igličastih kontaktov ter tudi prijemanje občutljivejših površin, za kar lahko uporabite brušeni del čeljusti.

električarske klešće

S škarjami lahko režete pločevino, betonsko železo ali obrezujete trto

Še en od nepogrešljivih pripomočkov, ki jih ponuja orodje Unior: škarje, ki jih lahko uporabljate za rezanje pločevine. Izdelane so iz Premium Hard krom vanadijevega jekla, rezila so induktivno kaljena, ročaji pa izolirani z dvokomponentno plastično maso. Krasi jih izjemna vzdržljivost, poleg tega imajo izredno močna rezila, ki omogočajo udobnejše in hitrejše opravljeno delo. Ročaji so anatomsko oblikovani, tako da med delom ne boste preveč trpeli.

Tu so še škarje za rezanje betonskega železa, izdelane iz Premium Plus ogljikovega jekla, z induktivno kaljenimi robovi in z ročaji iz jeklene cevi, ki so lakirani in izolirani s plastičnimi tulci. Največjo prednost pri teh škarjah prinašajo blažilci na zglobih, ki blažijo udarce ročajev, do katerih prihaja med rezanjem betonskega železa.

S sadjarskimi škarjami z rezilom iz Premium Plus ogljikovega jekla in nastavno čeljustjo iz aluminija pa boste  lahko rezali sadno drevje in vinsko trto.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja