Ne glede na to, ali ste ljubitelj bolj sodobnega, podeželskega ali retro sloga, zagotovo tudi vi občudujete brezčasno eleganco klasičnih trendov, ki še vedno ostajajo med najbolj priljubljenimi. To še posebej velja za opremo doma in izbiro novih kuhinjskih elementov. Vsi si želimo posedati za mizo, ki izraža domačnost, toplino, ter ob kateri se lahko zbere cela družina in obeduje, se druži ter skupaj načrtuje preostanek dneva. Večina med nami se verjetno strinja, da so klasične kuhinje večno aktualne in da tudi najbolj vroči zagovorniki hladnih, minimalističnih trendov cenijo raznovrstno lepoto, ki jo lahko odražajo tudi tiste bolj konvencionalne klasične kuhinje. Za te sicer na splošno velja, da so nevpadljive, a vendar omogočajo celo paleto različnih možnosti, saj so lahko gladke, lesene, enobarvne ali z okvirjem. Takšne in drugačne si lahko ogledate na spletni strani Kuhnca, kjer vas bodo presenetili s svojo pestro ponudbo.

Kljub svoji nevpadljivosti ostajajo vedno aktualne

Da ostajajo aktualne skozi čas, gre verjetno zasluga tudi bogati izbiri uporabljenih materialov in barv, v katerih jih lahko najdete. Za klasične kuhinje je pričakovati, da so prijetnih, umirjenih barv, pri čemer najpogosteje prevladuje bela ter drugi naravni, zemeljski odtenki. Primerne so za čisto vse generacije, saj si jih lahko naredite po meri in jih prilagodite prostoru, ki vam je na voljo.

kuhnca-klasične kuhinje-1097

Les je lahko tudi odraz klasike

Kljub temu, da lesene kuhinje oziroma lesni dekor običajno uvrščamo v podeželski slog, lahko z vertikalno strukturo lesa in dobro premišljeno postavitvijo elementov dosežemo sodoben slog klasične kuhinje, ki vas bo presenetila s svojo klasično eleganco, vendar obenem po zaslugi lesa ohranila topel pridih.

Med ponudbo, ki jo lahko najdete na spletnih straneh Kuhnca, je tudi model klasične kuhinje AV 1097. Dotik površin je enak dotiku pravega lesa. Vertikalne linije lesnega dekorja se izredno lepo skladajo s korpusom v enaki barvi. Njen videz pa dopolnjujejo dodatne stranice in regali, delovna površina ter regali.Pri tem je uporabljen videz lesa staranega hrasta v kar treh različicah, zato je zelo enostavno kombinirati posamezne stranice z drugimi barvami in materiali. Te klasične kuhinje so resnično brezčasne in elegantne, a hkrati še vedno ohranjajo svojo živahnost in dinamičnost.

kuhnica-klasične kuhinje-5007

Razgibana preprostost ravnih, gladkih površin

Morda si ne želite čisto povsem ravne in gladke klasične kuhinje, vendar obenem niste ljubitelj podeželskega sloga. V tem primeru bo za vas verjetno idealna izbira kuhinja AV 3030 v svetlih belih odtenkih z enojnim vratnim okvirjem, ki razbije monotonost enobarvne površine. Možni barvni različici sta sicer magnolija in topla bela.Zanjo so značilni globlji elementi ter višji korpusi, obenem pa jo krasijo številni drugi zelo udobni in praktični lepotni dodatki, ki vas zagotovo ne bodo pustili ravnodušne. Robovi posameznih elementov so rahlo zaobljeni, nosilni material pa je MDF plošča.

klasične kuhinje

Lakirane površine in možnost izbire med številnimi barvnimi odtenki

Vse, ki iščete klasične kuhinje z mat lakiranimi površinami, bo zagotovo navdušil model AV 5007 z rahlo zaobljenimi robovi in klasičnim vratnim okvirjem. Glede na to, da se ta model uvršča v srednji cenovni razred, je dostopen tudi tistim, ki morda želijo pri nakupu nove kuhinje malo privarčevati. Izbira barv je pri tem modelu izjemna, saj je na voljo v kar 192 različnih RAL barvah, tako da boste nedvomno našli svoj najljubši odtenek.

0 replies

Pusti komentar

Se želiš pridružiti razpravi?
Sodeluj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja